tag:blogger.com,1999:blog-2780435658047138363.post4723751773282592546..comments2024-03-19T15:11:40.769+02:00Comments on Kokkeillaan: Retroherkku - voileipäkakku meren antimistaPäivi / Kokkeillaanhttp://www.blogger.com/profile/15830506492129381519noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-2780435658047138363.post-3721348370837849052012-02-25T14:48:35.269+02:002012-02-25T14:48:35.269+02:00Ollaan varmaan, Nanna, katottu samaa ohjelmaa. Min...Ollaan varmaan, Nanna, katottu samaa ohjelmaa. Minäkin muistan, että kakku oli pyöreä, mutta sisuskaluja en minäkään muista. Ettei se Maija Silvennoinen olis ollut sitä tekemässä.....? Tai saatan muistaa ihan päin honkia.Päivi / Kokkeillaanhttps://www.blogger.com/profile/15830506492129381519noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2780435658047138363.post-78632695702493492122012-02-25T14:16:43.340+02:002012-02-25T14:16:43.340+02:00Onkohan me kattottu samaa ruokaohjelmaa, noin 15 v...Onkohan me kattottu samaa ruokaohjelmaa, noin 15 vuotta sitten. Siinä lohella vuorattiin pyöreä kulho, eli kakusta tejtiin prinsessankakkumallinen, koristeena oli tyylikkäästi 2 ruohosipulia ristissä kakun päällä. muistan tuon ajan tarkasti, koska tein sitä eräisiin juhliin, ja kakut oli tosi kauniita. olen hiljattainkin etsinyt reseptiä, mutta en löytänyt, kun en muista, että minkämoinen leivänmuru-sörsseli sinne sisälle tuli. Kaunis se oli. pitää alkaa varmaan säveltämäään....Nannahttps://www.blogger.com/profile/03549982939049277474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2780435658047138363.post-26075079672423785612012-02-25T13:32:06.568+02:002012-02-25T13:32:06.568+02:00Minäkin olen tuota poropaistia miettinyt, myös par...Minäkin olen tuota poropaistia miettinyt, myös parmankinkku voisi olla kiva.Päivi / Kokkeillaanhttps://www.blogger.com/profile/15830506492129381519noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2780435658047138363.post-35109963702883914542012-02-25T09:15:36.719+02:002012-02-25T09:15:36.719+02:00No sepäs kuulostaa kätevältä! Voisi toimia myös jo...No sepäs kuulostaa kätevältä! Voisi toimia myös jonkin ohuenohuen poronpaistin tai vastaavan kanssa hyvin. Voileipäkakun pinnoittaminen pursotuksilla yms. on jotenkin hankalaa ja esimerkiksi kahvipöytätarjoilussa ikävää, kun tapaa kuorettua. Tämä vinkki täytyy laittaa muistiin!Rva R.http://www.rouvaraadelma.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2780435658047138363.post-63765291028171698502012-02-24T23:17:54.589+02:002012-02-24T23:17:54.589+02:00Tuon kalalla päällystämisen näin kauan kauan kauan...Tuon kalalla päällystämisen näin kauan kauan kauan sitten telkkarissa, silloin kun ruokaohjelmat olivat vielä harvinaista herkkua. Monesti olen vuorannut vuoan reunat ja pohjan lohella, jolloin koko kakku on upea lohenpunainen, mutta nyt lohta oli niin vähän, ettei riittänyt reunoille saakka.Päivi / Kokkeillaanhttps://www.blogger.com/profile/15830506492129381519noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2780435658047138363.post-3033962129760319462012-02-24T22:30:21.596+02:002012-02-24T22:30:21.596+02:00Eipä ole voileipäkakun voittanutta! Muistelen, ett...Eipä ole voileipäkakun voittanutta! Muistelen, ettei sitä milloinkaan saanut syödä niin paljon kuin olisi halunnut. <br /><br />Sinullapa on oivallinen kikka kakun pinnoittamiseen, täytyykin kokeilla.Rouva Raadelmahttp://www.rouvaraadelma.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2780435658047138363.post-88168531374885552222012-02-24T20:52:33.256+02:002012-02-24T20:52:33.256+02:00Jaa mikä se hedelmätorni on? Meillä on lykätty hed...Jaa mikä se hedelmätorni on? Meillä on lykätty hedelmät salaattiin, eikä ollenkaan torniksi.<br /><br />Minä se olen niin vanha, että olen voileipäkakkujen kulta-aikaa elänyt :))Päivi / Kokkeillaanhttps://www.blogger.com/profile/15830506492129381519noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2780435658047138363.post-46261827814313308042012-02-24T20:31:47.976+02:002012-02-24T20:31:47.976+02:00Meilläkään ei tehty ikinä voileipäkakkuja, ei kyll...Meilläkään ei tehty ikinä voileipäkakkuja, ei kyllä leipiäkään. Juhlista muistan salaatit, suolaset piiraat ja hedelmätornin.Hannelehttps://www.blogger.com/profile/10893841204826575483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2780435658047138363.post-9145454737349306372012-02-23T21:38:58.139+02:002012-02-23T21:38:58.139+02:00Totta, Nanna, eipä näkynyt pursotuksia retroaikana...Totta, Nanna, eipä näkynyt pursotuksia retroaikana. Meilläkin oli niitä leipiä monesti, graavilohella tai suolalihalla, ja kiemurretuilla kurkkuviipaleilla tietenkin! Olihan ne leivät monin verroin helpompia tehdä kuin voileipäkakut.Päivi / Kokkeillaanhttps://www.blogger.com/profile/15830506492129381519noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2780435658047138363.post-54020880797032080572012-02-23T21:33:39.878+02:002012-02-23T21:33:39.878+02:00Ja jos kerran retrokakkuja tehdään, niin retrokakk...Ja jos kerran retrokakkuja tehdään, niin retrokakkuaikaan oli kyllä vähemmän mitään pursotuksia...että sinänsä oikein bueno. Ja sisuskin näyttää herkulliselta. jostain syystä perheessäni ei ole koskaan harrastettu voileipäkakkuja vaan meillä on tehty aina leipiä: muna anjovis vaalealla ja rukiilla juusto meetwursti/kinkku ja siite ne kurkkuvuupaleet joihin leikattiin se viiva, että ne sai kierrettyä sillälailla siihen leivän päälle.Nannahttps://www.blogger.com/profile/03549982939049277474noreply@blogger.com