sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Chili-paprikahilloke

Työpaikkaruokalassa tarjoiltiin pari viikkoa sitten Keittiöntäti E:n loihtimaa chilipaprikahilloketta lisukkeena - niin mille, en muista, koska hilloke vei kaiken huomioni. Kilvan olimme reseptiä vailla ja kohta se jo postilootiimme tipahtikin kiitos! Laitetaan se nyt tännekin vinkiksi, että kannattaa tehdä. (Ohje mahtaa olla peräisin Ruokalasta.)
CHILI-PAPRIKAHILLOKE

5 punaista paprikaa
10 punaista chiliä
2 dl hillosokeria
2dl hunaja-omenaviinietikkaa
2tl suolaa
ripaus valkopippuria
valkosipulia oman maun mukaan (laitoin 5 kynttä)
2dl vettä

Halkaise paprikat ja chilit poista siemenet.Kuutioi ja kiehauta kattilassa etikan suolan ja mausteiden kanssa n.2min.Lisää vesi ja hauduta kunnes paprikat ja chilit ovat pehmeitä, lisää tarvittaessa vettä (minä en lisännyt). Lisää hillosokeri ja keitä n.10min. ja jäähdytä.

Keittiön E oli lisännyt lopuksi (ennen jäähdyttämistä) joukkoon vielä ropsauksen hyytelösokeria, niin tein minäkin. Siis paketista heitin summassa joukkoon jonkin verran sitä.

Minä purkitin hillokkeen kun se oli vielä melko kuumaa. Desinfioin lasipurkkini kaatamalla niihin vedenkeittimellä keitettyä vettä, kaadoin sen pois ja laitoin hillot purkkiin. Hilloke oli niin löysää luirua, että ajattelin tehneeni jotain väärin. Vaan ei, nyt kun purkki avattiin, oli se oikein sopivaa ja hillomaista. Ja makoisaa. Parempaa kuin paholaisen hillo, jota Dansukkerin ohjeella olen tehnyt.

7 kommenttia:

  1. Pakko tehdä. Tänään.

    VastaaPoista
  2. Oi, olinkin anonyymi. Hannele täällä.

    VastaaPoista
  3. Hei, ihan anonyymi Hannele :) Hilloa hilloa! Minä opettelen pitämään taukoa ja ennätän kommenttilootalle.

    VastaaPoista
  4. Vaikuttaapa kivalta reseptiltä - voiskin tehtailla tätä esim. ruokalahjoiksi tänä jouluna. Viime vuonna tein paholaisen hilloa ja se näytti kelpaavan ystäville, joten tää vois olla vähän eri mutta hyvä kuitenkin :)

    VastaaPoista
  5. Virpi: Ruokalahjat on niin hyviä! Tätä voi aidosti suositella lahjukseksi, itekin oon jo laittanut hyvän kiertämään.

    VastaaPoista
  6. Paljonkohan tästä suunnilleen tulee valmista hilloa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ja anteeksi tämä viivästynyt vastaus. Hilloa taisi tulla jotakuinkin nuo kolme purnukkaa ja ehkä vajaa purnukka vielä lisäksi. Purkit ovat pieniä 2 dl:n purkkeja.

      Poista