torstai 11. toukokuuta 2023

Juhlaruokaa: Vuohenjuustotäytteiset karitsan paahtopaistit

Olen tehnyt kahtena vuonna pääsiäisen tienoilla täytettyjä karitsan paahtopaisteja, jotka ovat kerrassaan juhlavaa ja herkullista tarjottavaa. Vähän värkkäilyä ne tietysti vaativat, koska paahtopaistien sisälle pitää viillellä tasku täytettä varten. Kun taskut on tehty ja paistit täytetty, onkin loppu melko vaivatonta. Paistetaan pinnat ja lykätään uuniin, kunnes paistolämpömittari piippaa.

Ohjeen bongasin joskus Glorian Ruoka ja viini -lehdestä, ja se löytyy myös täältä. Olen lisännyt alkuperäiseen ohjeeseen tuoretta minttua ja raastettua sitruunankuorta, koska niistä tulee vielä lisää ihanaa makua.

Voisiko teidän perheessänne äitiä ja/tai isoäitiä hemmotella tällaisella aterialla?  Laita ohje mieleesi ainakin ensi pääsiäistä ajatellen!


VUOHENJUUSTOLLA TÄYTEYT KARITSAN PAAHTOPAISTIT


4 karitsan paahtopaistia

suolaa

mustapippuria


Täyte:

200 g:n vuohenjuustopötkö

1/3 ruukkua oreganoa

n. 1/4 ruukku tuoretta minttua

2 timjaminoksaa

1-2 rkl raastettua (luomu)sitruunankuorta

2 valkosipulinkynttä


Ota karitsanpaistit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Tee täyte: Kuori vuohenjuustopötköstä ohuelti kuori pois ja murenna juusto kulhoon. Hienonna yrtit, pese sitruuna ja raasta kuorta, kuori ja raasta valkosipulinkynnet, ja sekoita täyteainekset. Jos täyte on kovin jähmeää, lisää 1-2 tl vettä tai maitoa.

Tee paisteihin taskut pienellä terävällä veitsellä, veistä paistin sisällä edestakaisin liikuttelemalla. Välillä sormella tunnustelemalla saat selville, onko tasku kyllin tilava täytettä varten. Jaa täyte taskuihin pikkulusikalla ja sulje taskunsuut cocktailtikuilla.

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen ja ota esille paistolämpömittari. Kuumenna paistinpannulla vähän voita ja öljyä, ja ruskista paisteihin kauniit pinnat joka puolelle. Nosta paistit uunivuokaan ja tuikkaa yhteen niistä paistomittari. Kypsennä paahtopaisteja 150-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 54-56 astetta. Nosta paistit uunista ja anna vetäytyä kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti