Tässä on helppo ja hyvä kesägrillausten kumppani: cole slaw eli kaalisalaatti amerikkalaisittain. Viikonlopun grillipippaloissa raikas, mehevä ja pehmeänmakuinen salaatti maistui ihanasti grillatun lihan ja makkaran kera.
Minä olen ottanut salaattiin vaikutteita "Yhtä juhlaa" -kirjasta (H. Bergius). Minun versiossani kastiketta on hiukan vähemmän ja raasteita enemmän. Tässä resepti reiluun määrään:
COLE SLAW
1 pieni kaali
4 - 5 porkkanaa
2-3 kevätsipulia varsineen
Kastike:
1 prk kermaviiliä
n. 1 dl majoneesia
2 tl sitruunamehua
2 tl valkoista balsamicoa tai valkoviinietikkaa
n. 1 tl hunajaa (tai ripaus sokeria)
suolaa ja mustapippuria
Suikaloi kaali hyvin ohuelti. Kuori ja raasta porkkanat. Silppua sipulit ja varret. Sekoita ainekset.
Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään ja kaada kaali-porkkana-sipuliseoksen joukkoon. Sekoita hyvin ja anna maustua muutaman tunnin ajan.
No tätäpä pitää kokeilla! Pidän aivan hillittömästi cole slawista, mutta en ole löytänyt hyvää ohjetta ennen kuin nyt. Kiitos!
VastaaPoistaNe kaikki kolme kertaa kun olen cole slawta tehnyt, olen käyttänyt tätä reseptiä. Ei muuta kuin koklaamaan, misis R :)
VastaaPoistacoleslaw on niin hyvää! juuri tein sitä ison satsin viime viikolla ja tänään uudelleen, siitä ei saa tarpeekseen :) itsekin laitoin kevätsipulinvarsia salaattiin ja meillä oli muutenkin hyvin samantapaiset reseptit, itse lorauttelin sekaan vielä chiliä / tabascoa.
VastaaPoistaAnnemi, hyvä vinkki tuo chili tai tabasco. Laitan seuraavaan erään!
VastaaPoistaGooglettamaalla osuin tähän reseptiin. Tuli tosi hyvää,varmaan auttoi kun en suikaloinut veitsellä, vaan juustohöyläilin.
VastaaPoista-Milla
Kiva kuulla, että maistui! Juustohöylällä saakin tosi hyvin ohutta suikaletta.
PoistaKaalia voi kaulita,se pehmenee ja maku mietonee.Siitä poistuu jotakin kaasua kitkeryyttä.Kevät sipulin voi korvata purjolla.
VastaaPoistaKiitos Sinikka tästä vinkistä! Muistan jostain tuollaista kuulleeni, mutta en ole koskaan muistanut kokeilla.
Poistakaalia, porkkanaa, siihen valmista sitruunamajoneesia tuuubista, suolaa sekä mustapippuri jauhetta, mikäli tarvitsee niin voi puristaa sitruunan mehua, mutta varovasti ettei muutu kitkeräksi
VastaaPoistaSitruunamajoneesia en ole koskaan testannutkaan! Kiitos vinkistä :)
Poista