Mieluisin lehden kvinoaohjeista (mm. kvinoaburgerit, kvinoawieninleike, kvinoakeitto...) oli kvinoapihvit, joissa oli käytetty myös pekonia ja parsakaalta, joten siihen tartuin. Tein pihvit aineksista, joita kotona oli, kun en kehannut kauppaan haalautua, joten tuli pieniä muutoksia reseptiin. Lehden ohjeessa käytettiin purkkipapuja, siis valmiiksi kypsennettyjä papuja, mutta kun meillä oli vain paketillinen raakoja, niin jouduin liotus- ja keittelypuuhiin. Laitan tähän Donnan ohjeen ja viereen sulkuihin suunnilleen itse käyttämäni määrät ja aineet, jos olen niitä muutellut. Muuntelin nimittäin pihvien vihreääkin osuutta laittamallasekaan parsakaalin sijaan lehtikaalta, uutta kaveriani. Mozzarellankin vaihdoin Västerbottenjuustoon.
Jättämällä pekonin kokonaan pois, saat kasvisvaihtoehdon. Kätevää.
Pihveistä tuli mielestäni hyviä. Ne maistuivat paremmilta hiukan jäähtyneinä kuin ihan kuumina, vasta pannulta otettuina. Maut pääsivät silloin mielestäni paremmin esille. Taikinasta ei kannata tehdä liian isoja pihvejä, sillä niiden siirtely ja kääntäminen ovat tuhoisia pihvien muodolle - murenevat siis, ainakin minulla vähän näin kävi... On myös syytä antaa pihvien paistua ihan rauhassa, eikä hättäillä kääntämisen kanssa. Siitä tulee vain kvinoasotkua.
KVINOA-PAPUPIHVIT
4 siivua pekonia (6 siivua marmoripekonia)
2 x 400 g tölkki valkoisia papuja (vajaa 2 dl kuivattuja papuja)
200 g höyrytettyä parsakaalta (n. 2 dl höyrytettyä lehtikaalta silputtuna)
570 g keitettyä kvinoaa
(1 valkosipulinkynsi)
suolaa ja mustapippuria
50 g mozzarellaraastetta (Västerbottenjuustoa)
1 kananmuna
n. 1/2 dl tuoretta basilikaa silputtuna
oliiviöljyä
Kuutioi pekoni ja paista palat pannulla kullanruskeiksi. Keitä kvinoa (ja tarvittaessa pavut) paketin ohjeen mukaan). Keitä / höyrytä parsakaali (tai lehtikaalin lehdet, jos sitä käytät) ja silppua se hienoksi.
Muusaa pavut (itse keittämäsi tahi purkkipavut) ja lisää joukkoon kvinoa, parsa- tai lehtikaalisilppu, pekonisilppu, suolaa, pippuria (sekoita ja maista suolaisuus ja pippurisuus tässä vaiheessa), muna, juustoraaste ja basilikasilppu. Sekoita hyvin. Anna taikinan muhia hetki.
Kuumenna paistinpannulla oliiviöljyä ja nostele pannulle taikinakökköjä. Taputtele niitä vähän tasaisemmiksi (noin viiden sentin läpimitta tuntui olevan sopiva) ja paista kummallekin puolelle kaunis väri.
TOMAATTISALSA
3 tomaattia
1 pieni uusi sipuli varsineen
1 pieni valkosipulinkynsi
sokeria, suolaa, mustapippuria
tiraus valkoista balsamicoa
loraus oliiviöljyä
Kuutioi tomaatit, silppua sipuli ja valkosipulinkynsi, sekoita kaikki aineet keskenään ja mausta mieleiseksesi.
Tuo kvinoa kuuluu minulla samaan sarjaan kuin polenta (voi jestas, olen kuitenkin yrittänyt) ja kuskus, ei niistä oikein tule parhaita kavereita, ei edes moikkaustuttuja, nolo tunnustaa.:)
VastaaPoistaMinä olen tehnyt
VastaaPoistakvinoa-pihvit aina Tuija ruuskan ohjetta mukaellen. Minusta ne on ihan parhaat kasvispihvit mitä on. Ja toimii oikein hyvin vaikka hampurilaisissa kasvispihveinä.
Ja Campalle, nuo pihvit onnistuu aina, ja ovat hyviä jopa perheen lihansyöjän mielestä.
Minullakin meni aika pitkään ennenkuin aloin keksiä ja oppia quinoan käyttöä. Ja nyt olen ihan ihastunut. Jos kiinnostaa niin blogissani on pari ohjettakin. Ne löytyvät helposti ruokaa-kategoriasta. Myös linssikeittoon olen laittanut.
VastaaPoistaCampasimpukka: En minäkään vielä sydänystävä noiden mainitsemiesi tuotteiden kanssa ole, mutta ystävystymässä koko ajan paremmin :)
VastaaPoistaSauvajyvänen, kurkkasin pihviohjeen, näytti hyvältä! Ja hyvä vinkki kasvishamppareihin, kiitos :)
Paula: Kivat kvinoaohjeet löytyivät blogistasi! Nyt voin taas laajentaa repertuaariani :)
En ole itse kvinoaa kotona käyttänyt, mutta olen hurahtanut kaikenlaisiin kasvis yms. pihvien tekoon.. tätä on myös pakko kokeilla :)
VastaaPoistaKasvispihvit ja -lätyt on niin hyviä! Kvinoaan kannattaa tutustua, siitä saa näköjään monenlaisia herkkuja.
VastaaPoista