Pizzaa tehdessäni olen keitellyt tai sekoitellut erilaisia tomaattikastikeversioita pohjan päälle levitettäväksi. Tällä kertaa valmistui nopea, helppo ja maukas kastike, jota kutsun tuoreehkoksi. Tuoreehkon tästä teki yhdistelmä paseerattu tomaatti + tuoreet miniluumutomaatit.
Erään hyvännäköisen tuoretomaattikastikeversion voit katsoa esim. Makuja kotoa -blogista, jossa oli tehty Sikke Sumarin idean pohjalta soosia. Minulla oli ensin ajatus lähteä tuolle linjalle, mutta meillä ei sitten ollutkaan säilyketomaatteja. Erittäin hyvää tuli näinkin:
TUORETOMAATTIKASTIKE PIZZALLE
2 dl paseerattua tomaattia
1 rasia miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja ihan pieniksi silputtuna
ripaus suolaa
1/2 tl sokeria
oreganoa, basilikaa, timjamia (tuoreena tai kuivattuna; minulla oregano oli tuoretta, kuivattua basilikaa laitoin noin 1 tl ja timjamia noin 1/2 tl)
mustapippuria myllystä
Ainekset sekoitetaan ja annetaan maustua sen aikaa kun pizzataikina kohoaa.
Tämä määrä kastiketta riitti kahden lähes pellin kokoisen pizzapohjan päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti