HERNEPESTO
(tämä on vähän kirjan ohjetta suurempi annos, jossa olen juustolaatua muuttanut)
n. 5 dl pakasteherneitä (kiehauta pikapikaa, jos haluat, mutta valuta heti kylmässä vedessä niin että jäähtyvät nopeasti)
3 valkosipulinkynttä
4 rkl pinjansiemeniä
8 rkl pecorinojuustoraastetta (tai parmesaania kuten alkuperäisessä ohjeessa)
6 aurinkokuivattua tomaattia
4 rkl öljyä aurinkokuivattujen tomaattien purkista
puolikkaan limen mehu
Surraa aineksista tasainen massa teharissa tai sauvasekoittimella.
Käytä pestoa voileipäkakun täytteenä tai kasaa herkulliset piknikleivät laittamalla paahtoleipäsiivujen väliin hernepestoa ja päälle ilmakuivattua kinkkua.
Nää oli hyviä! Pitää sitten kokeilla tätä hernepestoa, kun voi taas syödä voileipiä ;) Tiedä vaikka joskus pääsisi ihan oikealle piknikille!
VastaaPoistaKiva kun maistuivat, Heidi! Voileipäkiintiö on hetkeksi täynnä :))
VastaaPoistaNam.
VastaaPoistaEi muuta.
Voi, mikä leipä. Oliko alkuperäisessäkin ohjeessa aurinkokuivattuja tomaatteja?
VastaaPoistaOli Jonna alkuperäisessäkin aurinkokuivattua tomaattia. Pitää tehdä tätä vielä uudemman kerran ja miettiä, miten saisi hehkeän vihreää. Ehkä ihan kokonaan kiehauttamatta herneitä. Kiehautin minuutin.
VastaaPoistaPestoissa iskee runsauden pula. Niin monia erilaisia versioita on näkynyt. Ja tämäkin niin ihanalta kuulostaa!
VastaaPoistaPaula, niin iskee! Salviapestoa, minttupestoa, tillipestoa, hernepestoa... ja mitä kaikkea... Pesto kun on hyvän makunsa lisäksi niin monikäyttöinen ja helppo surauttaa, niin usein tulee tehtyä. Nams!
VastaaPoista