KOTIHARMIN KARPONAARA eli KANTARELLI-PINAATTIKASTIKE
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
pätkä (keltaista) kesäkurpitsaa
n. 200 g tuoreita kantarelleja
kourallinen pinaatinlehtiä
1 prk smetanaa
(yrtti)suolaa
mustapippuria
Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Putsaa kantarellit ja halkaise isoimmat. Huuhtaise pinaatinlehdet ja pieni niitä vähän. Halkaise ja siivuta kesäkurpitsanpätkä. Paista pannulla sipulit, kantarellit ja kesäkurpitsapalat, lisää loppuvaiheessa pinaatit. Sekoita, paista hetki, ja lisää smetana. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja anna kiehahtaa. Jos haluat löysemmän kastikkeen, lisää sekaan kauhallinen tai kaksi pastan keitinvettä.
Pasta-annoksen päälle voi halutessaan ripotella (paahdettuja) pinjansiemeniä.
Tämän kastikkeen / muhennoksen maustajaksi sopii erinomaisesti esimerkiksi Ystävältä saatu yrttisuola :) Kiitos Hannele!
Tässä on kaikki ainekset minun herkkua. Täytyy olla superia.
VastaaPoistaJoko suola on kuivanu?
Karponaara:-) Hyvin keksitty!
VastaaPoistaHannele, kyllä se minusta tuntui kuivalta jo, laitoin takasin purkkiin. Olen käyttänyt ahkerasti sitä ja aion tehdä oppejasi noudattaen lisää, kun tämä satsi loppuu.
VastaaPoistaAnkerias: Meillä täällä Oulussa on helepompi sanua yksinkertasemmin :) Traktori on rattori, carbonara on karponaara ja professori on rohovessori. Ihania sanoja!
Mutta onneksi me ruokabloggarit ei ainakkaan olla tyhymiä eikä pölijiä :D
VastaaPoistaNiijjustiisa Virpi! :)
VastaaPoistaVoi nami. Löytyykö teitä blogilistasta? Harmikseni en huomannut!
VastaaPoistaNaminami :) En tiedä, Salla, millä blogilistoilla Kokkeillan on. Ainakin Top100 ruokablogit -listalta löytyy.
VastaaPoistaTätä meinasin! http://www.blogilista.fi/ :)
VastaaPoista