tiistai 8. toukokuuta 2018

Yhden pannun taktiikka - rautua ja parsaa uunissa

Ilmaisut "älyttömän hyvää" ja "yksinkertaista" sopivat hyvin samaan virkkeeseen. Jos nuo mahtuvat yhteen astiaan, niin aina vain paranee! Lauantai-illan täydellinen ateria muodostui uunissa kypsennetystä raudusta ja parsasta höystettynä tillipestolla ja halloumijuustolla. Yhden astian taktiikkani vähän petti, kun halusin halloumijuustoon paistopintaa ja se piti hankkia paistinpannulta. Uunissa juustot vain pehmenivät, eivätkä saaneet väriä.

Äh. Sotkinhan minä kolmannenkin astian, sen pestokulhon. Älyttömän hyvää ja yksinkertaista siitä huolimatta! Tehkää tekin, ja sotkekaa niin monta astiaa kuin haluatte.


RAUTUA JA PARSAA UUNISSA

vajaa 400 g:n rautufile
1 nippu tankoparsaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
(halloumijuustoa)

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Levitä pellille leivinpaperi ja ota palanen foliota esille. Nosta rautufile folion päälle ja taittele folion reunoja laidoiksi. Ripottele kalan päälle suolaa ja hiukan mustapippuria.

Huuhtele parsat. Napsauta niiden tyvistä puumainen osa pois. Kuori parsat, jos haluat eli jos kuori näyttää kovin napakalta. Levitä parsat leivinpaperin päälle pellille ja lorauta niiden päälle hiukan öljyä. Ripottele päälle myös vähän suolaa. Jos haluat mukaan halloumia, leikkaa siitä siivuja ja laita pannulle. Voit paistaa halloumit myös erikseen pannulla, koska uunissa ne eivät ennätä saada väriä. Nosta pelti kaloineen ja parsoineen uuniin. Kypsennä niitä 175 asteessa noin 15-20 minuuttia, riippuen kalafileen ja parsojen paksuudesta.

Valmista kypsymisen aikana pesto.



Tillipesto: 

puoli ruukkua basilikaa

puoli ruukkua tilliä

pari ruokalusikallista pinjansiemeniä 

pikkuinen valkosipulinkynsi

1 tl raastettua sitruunankuorta + hiukan sitruunamehua

ripaus suolaa

1/2 - 1 dl oliiviöljyä

Laita ainekset kulhoon ja suristele sauvasekoittimella kastikkeeksi. Öljyn määrällä voit säätää soosin koostumusta. Levitä haluamasi määrä kastiketta kypsän kalan päälle.

* * *

Työreissuilla tulee joskus tehneeksi hassuja ostoksia. Reilu viikko sitten löysimme työkaverin kanssa tuollaiset vekkulit porkkananteroittimet. Tuikitarpeellinen keittiöväline! Nyt on vekotin testattu, ja ai että tuli sievää porkkanaruusuketta salaatin somisteeksi :)

4 kommenttia:

  1. Nam! Ihana kala-ateria! :p Parsakausi on lemppari. :) Katsoin, että näyttää file Nieriältä, mutta olihan se, en olekaan nimeä Rautu kuullut aiemmin, mutta kutsutaankin molemmilla. (oli pakko googlettaa :)).

    VastaaPoista
  2. Rautu on minulle ollut aina tutumpi kuin nieriä, mutta nimelle sama - hyvää oli :)

    VastaaPoista
  3. Tillipesto? Reseptissä ei ole tillinhipsuakaan, vain basilikaa, sitruunaa, pinjansiemeniä jne

    VastaaPoista
  4. Jestas sentään, onpa tosiaan tilli jäänyt kokonaan pois! Ilman tilliä ei juuri tillipestosta voi puhua :) Korjaan!

    VastaaPoista