maanantai 19. marraskuuta 2012

Kuuma cola

Glögikausi on pyörähtänyt käyntiin ja täydellisen glögin etsintä on käynnissä. Parin valmisglögimaistelun jälkeen oli vuoro kokeilla ihan uutta glögireseptiä. Maku-lehti (6/09) esitteli mustan kolaglögin, joka pääsi meilläkin glögimukiin. Syy, miksi tartuin tähän reseptiin, oli chilipala mausteiden joukossa. Houkuttelevaa!

Tämä glögi on kokiksen ystävän glögi: makea ja kokismainen ilman happoja. Mausteet eivät ehtineet oikein kunnolla antaa makujansa juomaan. Ainoastaan tähtianis maistui, vaikka annoin mausteiden lilliä limpparissa hetken ajan ennen kuumennusta. En silti ihan huonona pitänyt... Mutta kuten sanottu, coca colan ystävä varmaan tykkää!


MUSTA KOLAGLÖGI (2 annosta)

puolikas vaniljatanko halkaistuna
1 tähtianis
pieni siivu appelsiininkuorta
pieni pala chiliä
4 dl kolajuomaa (meillä Coca Colaa)
4 cl jaloviinaa

Kuumenna mausteet ja kolajuoma kattilassa (minä annoin mausteiden olla vartin verran kattilassa kokiksen kanssa ennen kuumentamista). Lisää jaloviina ja nosta kattila pois liedeltä. Siivilöi glögi laseihin kaadettaessa.

10 kommenttia:

 1. Jännä! Ehkä vähän liian jännä:)
  Aika usein muuten itse tehdyissä glögeissä mausteisuus jää vähän vajaaksi. Pitäisi malttaa ojottaa pitempään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liotus, liotus ja liotus! Jännempikin glögi voisi vielä parantua sillä.

   Poista
 2. "Kaikkea sitä keksitään" oli ensireaktio, mutta ehkäpä tätäkin erikoisuutta joutuu vielä joskus kokeilemaan; utelias mikä utelias. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa minäkin aattelin, että kaikkea ne keksivät. Vaan minkäs teet, kokeilla täytyy!

   Poista
 3. Voi pyhä jysäys, se on tässä!!! Iskee suoraan coca-cola-fanin, jaloviina-fanin (vain maun vuoksi) ja anis-fanin hermoon. Ja mausteet lisänä, tätä on ihan pakko tehdä. Tosin mietin heti että jos uuttaisi maut viinaan ja tarjoaisi kylmänä. Sitäkin voisi kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin, että joku innostuu toden teolla!!! Testaappa! Tuo mausteiden uuttaminen jalluun toimisi varmasti hyvin.

   Poista
 4. Jänskän kuuloinen ohje. Tuli vähän mieleen se kuuma, makea olut, jolla flunssaa kerran häädettiin minusta Baijerissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää join tätä liian vähän, ei lähtenyt örste poskionteloista :)

   Poista
 5. Kokiksen ystävälle vähän kyllä särähtää tuo hapottomuus... Siis vähämn kun unohtaisi pullon auki aurinkoon ;-) On tämän kyllä pakko olla parempaa kuin sen version, onhan?

  VastaaPoista