TILLIPESTOLLA HÖYSTETTY LOHI-PASTASALAATTI
n. 200 g pastaa (esim. kierteistä fusillia, johon pesto tarttuu mukavasti)
kourallinen basilikanlehtiä + saman verran tuoretta tilliä
pari valkosipulinkynttä
n. 2 rkl pinjansiemeniä
n. 1/2 dl oliiviöljyä
n. 1/2 dl parmesaania raastettuna
suolaa, mustapippuria, hiukan hunajaa
tiraus sitruunan tai limetin mehua
pätkä kurkkua
pari isoa tomaattia (tai kirsikkatomaatteja)
paprika
retiisiä
n. 200 g lämminsavulohta (tai loimulohta)
(vajaa purkillinen kermaviiliä)
Keitä pasta pussin ohjeiden mukaan kypsäksi. Valmista sillä välin pesto: surraa kaikki ainekset esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Suolaa pestossa saa olla melko reilusti, koska se uppoaa pastaan. Valuta kypsä pasta ja kaada se esimerkiksi takaisin kattilaan. Lisää kuuman pastan joukkoon pesto ja sekoita hyvin. Anna jäähtyä.
Paloittele kasvikset ja paloittele kala (muista tarkistaa, ettei ruotoja pääse mukaan), lisää ne pastan joukkoon ja sekoita.
Minä tein koemielessä tästä myös kermaviiliversion (laitoin siis noin puolikkaaseen annokseen pari reilua ruokalusikallista kermaviiliä) . Siitä ei tullut niin kaunis katsella, mutta maku oli erittäin hyvä - vähän pehmeämpi kuin kermaviilittömässä versiossa.
Jos haluat salaatista täysin maidottoman, jätä pestosta pois parmesaani, äläkä laita ollenkaan kermaviiliä. Toimii hyvin niinkin.
Mmmmm!! Rouva on oikein onnellinen, jos ehdit/jaksat/viittit tämän salaatin pyöräyttää :)
VastaaPoistaRva H
Hyvä, jos kelpaa, rouva H :)
Poista