maanantai 4. marraskuuta 2013

Lakritsi-kinuskileivokset

Meidän taloudessamme virittäydyttiin Halloween-tunnelmiin ruuan ja leivonnaisen voimin eli listalla oli kurpitsakeittoa ja mustanpuhuvia leivoksia.

Löysin houkuttelevan Halloween-leivosohjeen Kinuskikissa-blogista. Minä en ole mikään koristelija ja söpön sievän pipertäjä, joten teeskentelin, että yksinkertainen on kaunista ja jätin leivosten pinnan mustaksi. Taikinasta tein puolikkaan annoksen ja laitoin sen nelikulmaiseen vuokaan. Taikinaa tuli siihen ehkä hiukan paksummalti, joten pidensin paistoaikaa vajaalla kymmenellä minuutilla. Viisi lisäminuuttia olisi riittänyt mainiosti, mutta vähän unohduin muihin hommiin.


LAKRITSIKINUSKILEIVOKSET

150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
1 dl turkinpippurimurskaa 

Lakritsikinuski-kuorrutus:
7 Kick-patukkaa (n. 125 g)
1 dl kuohukermaa

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi ja vaahdota sitten sekaan munat. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pienelle pellille tai uunivuokaan leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10-13 min (tai pidempään, jos pohja on paksu).

Pilko lakritsipatukat kattilaan ja mittaa joukkoon kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä, kunnes karkit ovat sulaneet kerman joukkoon ja jatka keittämistä tämän jälkeen vielä 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja sekoita hetken ajan. Kaada kuorrute pohjan päälle ja tasoita leveällä lastalla tai palettiveitsellä, jos ei tasoitu itsekseen. Nosta leivonnainen viileään, jotta kuorrute jähmettyy. Leikkaa kaakku annospaloiksi vasta kuorrutteen jäähdyttyä. Koristele haluamallasi tavalla, vaikkapa halloween-tyyliin, kuten Kinuskikissa oli hienosti tehnyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti