Passion = intohimo ja tunteen palo. Passionhedelmä = kärsimyshedelmä. Mikä logiikka tässä suomennoksessa on, kysyn vaan?!?
Sovitaan niin, että tällä ohjeella muutat joskus arki-iltasi kärsimyksestä intohimoiseksi. Saa syödä pyhäpäivinäkin. Tämä on aivan ihanaa milloin vain!
1 dl kuohukermaa
200 g turkkilaista jugurttia
2-3 rkl tomusokeria
2 rkl appelsiinimehua (vastapuristettua)
4-5 passionhedelmää (osta pikkuisen ryppyisiä, älä liian rupsahtaneita)
Vatkaa kerma melko tanakaksi vaahdoksi, varo ettei tule voita. Sekoita vaahtoon jugurtti, tomusokeri ja appelsiinimehu. Halkaise passionhedelmät. Lado jälkiruokamaljoihin kerroksittain jugurttivaahtoa ja passionhedelmänlihaa.
Ehkä tuo suomennos kertoo jotain suomalaisen mollivoittoisesta mielenlaadusta. Tai sitten se on harvinaisen kehno suomennos...
VastaaPoistaEpäilen, että se joka on keksinyt suomennoksen, ei ole edes maistanut hedelmää. On katsonut vain ulkokuorta ja todennut sen olevan aika kärsineen näköinen.
PoistaMutta jugurttiherkku näyttää hyvältä, enkä kärsisi ollenkaan, jos söisin sitä.
Jonna, jos se on mollimielisen suomentajan kehno suomennos :)
PoistaHannele, ei hedelmä tosiaan ulkomuodollaan hurmaa! Maku sen sijaan on ihan toista.
Näyttää hyvältä, tuollaisesta kärsimyksestä minäkin tykkään :)
VastaaPoistaJos kärsimys on tätä, niin antaa tulla lisää vaan :)
PoistaJos tässä on taustalla draamankaari - liiallisesta intohimoon heittäytymisestä seuraa kärsimystä? :)
VastaaPoistaIhanalta näyttää tämä reseptin tuotos kuitenkin!
Haa, hieno ajatus tuo draamankaari! Niin ihanaa kuin tämä jälkkäri olikin, tulee sen ylensyömisestä älytön ähky ja epäilemättä kärsimys :)
PoistaKuullostaa ihanan raikkaalta. :)
VastaaPoistaJa olikin raikasta, sopisi myös aamupalaksi herättelemään ja piristämään!
PoistaTulisko latinan passio-sanasta? Vrt. pääsiäisajan Matteus-passio ;)
VastaaPoistaKappas, tuota en tullut ajatelleeksi lainkaan. Se molllivoittoinen suomentaja on ollut varmaan Matteus-passion tunnelmissa maistellessaan passionhedelmää...ken tietää.
PoistaTodella raikkaanoloinen resepti. Mietin vain että kuinka monta suuta tuolla ohjeella saa iloiseksi?
VastaaPoistaHyvä, kun kysyit! Tuosta määrästä tulee kaksi reilua annosta.
Poista