sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Lohta teriyakikastikkeessa

Illalla syötiin sushia ja katsottiin Teemalta dokumentti sushikokista. Seuraavana aamuna oli yhä vain Japani mielessä, joten illalta jäljelle jääneestä lohesta oli pakko valmistaa teriyakilohta. Valmistin sen näppituntumalla sekoittelemalla soijakastiketta, miriniä ja tummaa sokeria, ja maustoin sitä tuoreella inkiväärillä ja valkosipulilla. Ohuet lohiviipaleet kypsyivät lopuksi nopeasti kastikkeessa. Lautasille laitettiin myös illan sushista ylimääräiseksi jäänyttä japanilaista munakasta. Hyvä kombo.


LOHTA TERIYAKIKASTIKKEESSA (2-3 annosta)

1 dl soijakastiketta
1/2 - 1 dl vettä (riippuen siitä, kuinka suolaista haluat kastikkeesta)
1/2 dl miriniä
n. 2 rkl ruokokidesokeria
2 tl tuoretta inkivääriä silputtuna
1 pieni valkosipulinkynsi silputtuna
n. 2 tl Maizenaa

palanen lohta (ehkä n. 200 g)

Laita kaikki kastikeainekset paistinpannulle, sekoita hyvin ja anna kiehua hiljalleen. Käytä Maizenaa sen mukaan, miten paksua haluat kastikkeesta, eli laita ensin vähän ja katso miten paksua kastiketta sillä määrällä saat. Kun kastike on haluamasi paksuista, poista lohipalasta nahka ja leikkaa kala noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Nosta kalaviipaleet kastikkeeseen kypsymään. Älä sekoittele, mutta nostele lusikalla kastiketta kalapalojen päälle. Paloja ei välttämättä tarvitse kääntää, ne kypsyvät kyllä muutenkin nopeasti. Tarjoile kastike keitetyn riisin kera.

4 kommenttia:

 1. Mehevän ja maukkaan näköistä. Oli kyllä mukava ohjelma se sushikokkidoku, satuin ihan sattumalta kääntämään ko kanavalle just kun se alkoi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli oikein muistutus töllössä, että muistamme dokkarin katsoa :) Kivoja ruoka-aiheisia ohjelmia onkin Teemalta nyt tullut useita.

   Poista
 2. Teriyakilohi on herkkua! Olen joskus tehnyt sitä äidilleni, ja se on nyt yksi hänen bravuureistaan. :)

  VastaaPoista