Ei-piparinystävänä näytän peukkua näille pipareille. Olen syönyt jo kolme possua.
Taikinan maltillisesta koosta nostan toisen käden peukun.
RUISPIPARIT (munaton)
3 dl Sunnuntain hienoja ruisjauhoja, ruissihtijauhoja (tavallinenkin käy)
1,5 dl perunajauhoja
1 rkl pomeranssinkuorimaustetta (perinteisemmästä mausta pitävät voivat vaihtaa pomeranssin määrän 1 tl ja kaneli 1 rkl)
1 tl kanelia
1 tl jauhettua neilikkaa
1 tl soodaa
1,5 dl voisulaa (noin 165 g)
1,5 dl tummaa siirappia
- See more at: http://liianhyvaa.blogspot.fi/2014/12/vanhanajan-ruispiparkakut-ja-sirpan.html#sthash.bPecKDX0.dpuf
3 dl Sunnuntain hienoja ruisjauhoja, ruissihtijauhoja (tavallinenkin käy)
1,5 dl perunajauhoja
1 rkl pomeranssinkuorimaustetta (perinteisemmästä mausta pitävät voivat vaihtaa pomeranssin määrän 1 tl ja kaneli 1 rkl)
1 tl kanelia
1 tl jauhettua neilikkaa
1 tl soodaa
1,5 dl voisulaa (noin 165 g)
1,5 dl tummaa siirappia
- See more at: http://liianhyvaa.blogspot.fi/2014/12/vanhanajan-ruispiparkakut-ja-sirpan.html#sthash.bPecKDX0.dpuf
3 dl Sunnuntain hienoja ruisjauhoja, ruissihtijauhoja (tavallinenkin käy)
1,5 dl perunajauhoja
1 rkl pomeranssinkuorimaustetta (perinteisemmästä mausta pitävät voivat vaihtaa pomeranssin määrän 1 tl ja kaneli 1 rkl)
1 tl kanelia
1 tl jauhettua neilikkaa
1 tl soodaa
1,5 dl voisulaa (noin 165 g)
1,5 dl tummaa siirappia
- See more at: http://liianhyvaa.blogspot.fi/2014/12/vanhanajan-ruispiparkakut-ja-sirpan.html#sthash.bPecKDX0.dpuf1,5 dl perunajauhoja
2 rkl piparkakkumaustetta
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl soodaa
1,5 dl voisulaa
1,5 dl siirappia
Sekoita jauhot, mausteet ja sooda kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa voisula ja siirappi, ja lisää ne kuivien aineiden joukkoon sähkövatkaimella reippaasti vatkaten. Taikina on tässä vaiheessa löysää. Laita kulhon päälle kelmu ja nosta kulho jääkaappiin odottamaan seuraavan päivän leivontahetkeä.
Kauli taikinaa pienissä erissä ohueksi ja tee pipareita. Paista ruispipareita 200 asteessa 6-8 minuuttia. Jos teet ihan pieniä possuja tai enkeleitä, kuten minä, niin noin 4 minuuttia paistoaikaa on riittävä.
Ruispiparit rocks!
VastaaPoistaNäin on! Ruis on hyvää, piparkakuissakin.
Poista