perjantai 11. joulukuuta 2015

Klementiinipannacotta

Itsenäisyyspäivänä otin pakasteesta mansikoita sulamaan pannacotta mielessäni, mutta päädyinkin valmistamaan klementiinipannacottaa. Huomasin nimittäin, että hedelmäkorissa pyörii vähän rasittavan (ja rasittuneen) näköisiä klementiinejä, ja päätin käyttää ne jälkiruokaan. Impulsiivista, järkevää, säästäväistä ja luovaa - eli hävikistä herkkua. Ja hyvää!


KLEMENTIINIPANNACOTTA (2-3 annosta)

2 dl kuohukermaa
puolikkaan klementiinin kuori
5 rkl klementiinin mehua
1,5 rkl sokeria
n. 35 g valkosuklaata
1 dl turkkilaista jugurttia
2 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Kuori klementiinin kuorta kuorimaveitsellä ja laita kattilaan. Kaada päälle kerma ja klementiinistä puristettua mehua sekä lisää joukkoon sokeri. Kuumenna lähes kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes sokeri sulaa. Paloittele suklaa ja lisää kuumaan kermaan. Sekoita, kunnes suklaa sulaa.

Nosta klementiininkuoret pois kermaseoksesta ja lisää sinne lionneet liivatelehdet. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon jugurtti, sekoita, ja annostele jälkiruokamaljoihin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti