keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Vahvat maut nyhtökauraan

Gochujang-tahnalla, valkosipulilla ja soijalla saa vietyä makumaailmaa hippusen koreampaan suuntaan - ruokaan siis tulee korealaista vivahdetta. Gochujang-chilitahnaa löytyy ainakin isommista ruokakaupoista, ja minun mielestäni se on ollut oikein hyvä ostos. Tahna on riittoisaa, sillä se on melko räyhäkän vahvaa ja lusikallinen riittää antamaan makua. Hetken mielijohteesta maustoin tahnalla nyhtökauran, joka otti reippaat maut kiitollisena vastaan.

Arkiruoka-asteikolla tämä korealainen nyhtökaura pääsi hyvinkin kiitettävälle tasolle. Teen toistekin. Ehkäpä heti kohta joulukinkkuähkyn jälkeen :)


NYHTÖKAURAA KOREALAISITTAIN

1 pkt nyhtökauraa (naturell)
2 rkl (maapähkinä)öljyä
1 sipuli (kirjoitin ensin "sopuli", mutta eihän tämä sitten olisi lihaton vaihtoehto, hah hah...)
2 porkkanaa
4 valkosipulinkynttä silputtuna
1 tl jauhettua inkivääriä
n. 1 tl (tai maun mukaan) korealaista gochujang-chilitahnaa
n. 0,5 - 1 dl soijakastiketta
n. 1 dl vettä

Kuori ja suikaloi sipuli ja porkkanat. Kuumenna paistinpannulla öljyä ja paista sipuleita ja porkkanoita siinä hetken aikaa. Lisää sitten pannulle nyhtökaura. Pienennä paistellessasi suurimpia möykkyjä paistinlastan tai kauhan avulla. Lisää silputut valikosipulinkynnet, chilitahna ja inkiväärijauhe joukkoon, ja paista edelleen sekoitellen. Lisää soijakastiketta ja vettä, ja anna seoksen kiehua, jotta kastikkeesta tulee mehevää. Säädä nesteillä koostumus mieleiseksesi. Soijalla säädät myös suolaisuutta. Aloita pienellä määrällä ja lisää mielesi mukaan. Tarjoile kastike esimerkiksi keitetyn riisin kera.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi hyvälle! Mut mä en ole vielä onnistunut bongaamaan nyhtökauraa, kun en ole sitä erikseen tiettyyn aikaan lähtenyt ostamaan. Ehkä aktivoidun ensi vuonna niin saan kokeiltua sitä myös omassa keittiössä, maistamaan olen kyllä päässyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän lähikaupan hyllyt ovat aina tyhjillään nuhtökauran kohdalta, joten täytyy mennä keskustaan norkoilemaan. Sieltä on löytynyt.

      Poista