tiistai 9. huhtikuuta 2019

Quornia, muttei kornia

Paljon on Kokkeillaan-keittiössä vielä raaka-aineita testaamatta, mutta näin kun pala kerrallaan edetään, niin aina opitaan jotain uutta. Tällä kertaa tartuin quorniin, mykoproteiinipohjaiseen lihankorvikkeeseen. Olen siitä kuullut ja lukenut, mutta en vielä tähän mennessä sitä edemmäksi eli itse kokeilemaan päässyt. Sitten tuli vastaan Vege Igor -resepti Hannan soppa -blogissa, ja sitä päätin lähteä testaamaan. Armastukselle kerroin vain, että ruokana on Igorin pataa, enkä paljastanut sen quorn-osuutta vielä ollenkaan. Kanaksi arveli! Quornin suutuntuma tosiaan on hiukan, tai aika paljonkin, kanamainen - sellainen hyvin meheväksi kypsennetty kana. Se imi hyvin kastikkeen makuja, ja kastike olikin kuulkaattes MAUKASTA!     

Minä tein tuosta Hannan reseptista puolikkaan annoksen meille kahdelle ja söimme siitä kaksi kertaa. Quornfileitä en löytänyt, joten käytin quornkuutioita (löytyivät kaupan pakastekaapista). Lisäsin joukkoon myös pussillisen tuoretta pinaattia, koska se täytyi käyttää mitä pikimmiten, ja hyvin se joukkoon upposi.


IGORIN QUORN-PATA

loraus öljyä
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen paprika suikaleina
1 rkl tomaattipyrettä
n. 1 tl hunajaa
1 prk smetanaa
1 dl kasvislientä
1 pieni suolakurkku pieninä kuutioina
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
100 g kirsikkatomaatteja
(1 pss tuoretta pinaattia ronskisti silputtuna)
300 g quorn-kuutioita tai -fileitä
tuoretta lehtipersiljaa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuullota silputtua sipulia paistinpannulla hetken aikaa ja lisää sitten joukkoon paprikasuikaleet ja valkosipuli. Paista sekoitellen 5-10 minuutin ajan. Lisää joukkoon sitten tomaattipyre, mausteet ja kasvisliemi. Sekoita ja kuumenna, ja kaada sekaan smetana. Kiehauta parin minuutin ajan ja sekoita lopuksi joukkoon suolakurkkukuutiot.

Öljyä tai voitele uunivuoka ja kaada pussista jäiset quornit sinne. Kaada päälle kastike ja kruunaa komeus kokonaisilla kirsikkatomaateilla. Liruta varovasti hiukan öljyä tomaattien päälle. Nosta vuoka uuniin ja paista sitä noin 30 minuuttia 200 asteessa (minulla oli vajaat 40 minuuttia). Koristele valmis ruoka lehtipersiljalla ja tarjoa vaikkapa riisin kanssa.

Näyttääkin vähän kanalta, eikö vain?
PS: Olen hyvin pitkään pitänyt selaimen kirjanmerkeissä tätä Peggyn keittiön Igorin kana -reseptiä, jota en tosin ole saanut tehtyä. Hannan sopan Vege Igor perustuu tähän reseptiin. Nyt en ole enää ollenkaan varma, tuleeko tätä koskaan broiskulla tehtyäkään, koska quor-versio oli näin hyvää.

2 kommenttia:

  1. Pitääkin kokeilla tätä. Lähinnä tofua/ kaurapalaa oon käyttänyt. Ihanan värikäs ruoka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ruoka oli tosiaan ilo myös silmälle! Nuo päällä olevät tomaatit olivat oikein kiva lisä päälle. Minulle kaurapala olisi varmaan seuraava kokkeilun paikka :) Sitä kun en ole koskaan missään käyttänyt, en ehkä syönytkään.

      Poista