lauantai 6. kesäkuuta 2020

Kaurapalainnostus

Olen yrittänyt alkaa tykätä tofusta, mutta ei se ole lukuisista yrityksistä huolimatta aivan täysin onnistunut. Syön sitä kyllä, mutta en kovin hanakasti tartu tuotteeseen kaupassa. Sen sijaan olen palavasti ihastunut Kaurapalaan! Minun makuuni siinä on tofua mukavampi rakenne ja se ottaa mahtavasti paistopintaa pannulla. Lisäksi se ottaa auliisti vastaan muita makuja menettämättä kuitenkaan omaa makuaan kokonaan.

Useimmiten kaurapala päätyy meillä aasialaiseen ruokaan, ja parhaimmillaan se on ollut teriyaki-tyyppisessä soosissa. Viime aikoina kaupoissa on näkynyt suomessa kasvanutta paksoita (pak choi), jota olen paistanut lisukkeeksi (valkosipulin ja inkiväärin kanssa, usein parilla ruokalusikallisella osterikastiketta maustettuna).


KAURAPALAA KASTIKKEESSA (kahdelle)

1 pkt Fazer Yosa Kaurapalaa (naturel)

1 valkosipulinkynsi ohuelti siivutettuna
pieni pala tuoretta inkivääriä ohuina suikaleina
3/4 dl soijaa
3/4 dl miriniä
ruokalusikallinen ruskeaa sokeria
1/4 dl vettä

Ota muutama pala talouspaperia ja laita kaurapala niiden väliin. Paina kevyesti, jotta kaurapalasta lähtee vähän ylimääräistä nestettä paperiin. Siivuta kaurapala haluamaasi paksuuteen, annospaloiksi. Kuumenna pannulla öljyä ja paista paloihin rapsakka ruskistunut pinta. Sekoita soija, mirini, sokeri ja vesi kupissa.

Kun kaurapalat ovat paistuneet, lisää pannulle valkosipulit ja inkiväärit. Sekoita nopeasti, varo ettei valkosipuli kärähdä. Lisää pannulle kastike ja anna kiehahtaa. Tarjoile kaurapalat ja kastike riisin tai nuudeleiden sekä itsellesi mieluisien kasvisten kanssa.

***

Näin korona-aikaan on tullut värkättyä keittiössä taas pitkiäkin aikoja. Aasiaruokainnostukseemme kuuluu myös sushi, jota on askarreltu kotikeittiössäkin:


2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä, tätähän on ihan pakko kokeilla! Tofu ei uppoa täälläkään. Ja muitakin hyviä vinkkejä on tullut, kiitos kun aloit taas päivittää blogia :) Minullakin on päivitystahti tihentynyt nyt eristysaikaan, saa nähdä kuinka pitkään se jatkuu uudessa normaalissa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sauvajyvänen! Mukava, jos on vinkkiä löytynyt :)
      Minä edelleen seuraan vanhoja tuttuja blogeja, olipa tahti hiljaisempi tai entiseen malliin vauhdikas.

      Poista