perjantai 29. toukokuuta 2020

Viikonlopun herkkuvinkki: jäätelöä ja kakkua

Kesäkeleistä on saatu jo esimakua, ja jäätelöhän se on ihmisellä silloin herkästi mielessä. Mitäpä jos tekisit jäätelöä itse? Ihan akuuttiin jäätelönhimoon itse tehty jäätelö ei ennätä, mutta puolen vuorokauden kuluttua voi jo päästä herkuttelemaan (tänään kun teet, saat lauantaina aamiaiseksi jäätelöä). Minulla ei ole jäätelökonetta, ja siksipä jo muutamia vuosia blogeissa ja lehtien palstoilla keikkunut jäätelöohjeen pohja kiinnostaakin. Siinä yhdistetään kuohukermaa ja kondensoitua maitoa, ja maustetaan itselle mieluisalla tavalla. Minun peruspohjani on peräisin Kokit ja potit -blogista, jonka resepteihin muuten luotan kuin vuoreen.

Vuosia sitten löysin jostain aivan tolokuttoman hyvän mutakakkuohjeen, jonka juju on taikinan maustaminen raastetulla limetin kuorella. Helatorstaiksi päätin tehdä jälkiruuan näistä kahdesta: mutakakusta ja itse tehdystä limettijäätelöstä. Ilma oli upea, seura oli valloittavaa, ja jälkiruoka lumoavaa - liekö viimeksi mainittu johtunut kahdesta ensimmäisestä?

Kakkua jäätelöllä vai jäätelöä kakulla...?

LIMETTIJÄÄTELÖ

3-4 dl kuohukermaa (laitoin 3)
1 tlk kondensoitua maitoa
1 limetin kuori raastettuna hienolla terällä
n. puolikkaan limetin mehu
hippunen vaniljajauhetta

Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kondensoitu maito, limetinkuoriraaste ja -mehu sekä vaniljajauhetta. Tässä vaiheessa massa ei maistu kovinkaan limettiseltä, mutta odotas hetki! Kaada seos kannelliseen astiaan ja siirrä pakastimeen. Pakasta vähintään 12 tuntia. Kylmässä, valmiissa jäätelössä limetin aromit tulevat ihanasti esille.


PS: Mutakakun voi tehä helposti myös gluteenittomana, se toimii loistavasti myös niin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti