maanantai 14. syyskuuta 2020

Mehevää nyhtökanaa moneen eri tarpeeseen

Tein eräänä viikonloppuna mahottoman mehevää uunibroileria, jonka synnystä ei ole mitään erikoista tarinaa. Oli vain paistileikkeitä ja jääkaapin tarjonta, lyhyt pohdinta, liemen sekoitus ja kotvanen odottelua. Lopputulos oli mehevä nyhtökana, jonka olisi voinut syödä sellaisenaan, seisaaltaan, yksin. Kutsuin kuitenkin Armastuksenkin syömään, ja laitoimme riivittyä broileria hotdogsämpylöiden väliin porkkanan, kurkun, paprikan ja majoneesin kera. Kostutin leipiäkin hiukan tuolla vuoassa olleella liemellä, jotta nekin saivat lisämakua ja mehevyyttä.

Kävi sillä tavalla hassusti, että kirjasin ainekset muistiin, mutta unohdin kirjata, kauanko ruoka oli uunissa. Valmista on sitten, kun liha hajoaa haarukalla vähän heilauttamalla.




MEHEVÄT BROILERIN PAISTILEIKKEET

1 pkt broilerin paistileikkeitä (maustamaton)

Liemi:

2 valkosipulinkynttä rouheasti pilkottuna

1 iso sipuli silputtuna

puolikkaan limetin mehu

1 tl gochujang-tahnaa (korealaista chilimaustetahnaa)

2,5 dl vettä

2 tl hunajaa

puolikas kanaliemikuutio

pari rouhaisua mustapippuria, vähän suolaa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen (tai 180 kiertoilmalla). Sekoita liemen ainekset kulhossa. Nosta paistileikkeet uunivuokaan (sen kokoiseen, että ne lepäävät vuoassa melko tiiviisti). Kaada liemi päälle (broilerpalat peittyvät lähes kokonaan). Nosta vuoka uuniin ja kypsennä (loppuajasta foliolla peitettynä, jos näyttävät kuivuvan) noin tunti... tai puolitoista. Jos pinta saa vähän väriä, ei se haittaa, mutta kokonaan broilerit eivät saa kuivua. Liemen ideana on pitää liha mehevänä ja pehmeänä.

Lihan voi syödä sellaisenaan valitsemansa lisukkeen kera, mutta sen voi myös riipiä parin haarukan avulla pienemmäksi "silpuksi". Näin se sopii mainiosti esimerkiksi leipien väliin tai vaikka tortillojen täytteeksi. Me sekoitimme jäljelle jääneet lihat seuraavana päivänä keitetyn riisin joukkoon (kera sipulin, porkkanan ja papujen). Edelleen hyvää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti