keskiviikko 19. elokuuta 2020

Vihreää kanaa

Ikäiseni taloudenpitäjä on ruuanlaittourallaan ehtinyt tehdä broileria muodossa jos toisessakin. Äsken popsin ehkä kaikkien tekemieni ja syömieni broiskuruokien parhaimmistoa: broilerinfilettä lehtipersilja-pinaattikastikkeessa. Aioin alunperin tehdä tätä kastiketta, mutta ei-niin-korianterin-ystävänä päädyin muokkaamaan ohjetta vähän. Lopputulos olikin sitten jo ihan eri ruoka, sen verran sattui muutoksia tulemaan. Ruoka on helppo ja nopea valmistaa eli sopii hyvin arkihässäkkään ateriaksi.

Lehtipersilja-pinaattikastike oli ihanan valkosipulinen! Laitoin joukkoon kaksi reiluhkoa kynttä, mutta voit toki vähentää määrää, ellet halua itsellesi valkosipulihenkäyksiä, jotka tainnuttavat vampyyrit Transsylvaniassa asti. Lisukkeeksi paistoin toissapäivänä keitettyjä pottuja ja tuoretta, pätkittyä, vihreää papua. Mausteeksi tähän laitoin yrttisuolaa, mustapippuria ja tirauksen sitruunamehua.

BROILERIA VIHREÄSSÄ KASTIKKEESSA

1 pkt broilerinfileitä (ohuita)

öljyä paistamiseen

(yrtti)suolaa ja mustapippuria maustamiseen


Kastike:

kourallinen tuoretta pinaattia

ruukku lehtipersiljaa

2 valkosipulinkynttä

1 tl hunajaa

2 dl kuohukermaa

puolikas kanaliemikuutio

hiukan raastettua sitruunankuorta


Kuumenna korkeareunaisella pannulla tilkka öljyä ja laita broilerfileet paistumaan. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Fileiden paistuessa voit tehdä kastikkeen. Surauta nopeasti sauvasekoittimella (korkealaitaisessa astiassa) pinaatti, lehtipersilja, valkosipuli, hunaja ja kerma tasaiseksi seokseksi. Kaada kastikeseos pannulle kanojen joukkoon, kun ne on molemmilta puolilta paistettu (noin 4-5 min./puoli). Lisää joukkoon vielä puolikas kanaliemikuutio murennettuna ja raasta mukaan vähän sitruunankuorta (hienoteräisellä raastimella kuoren keltaista osaa). Sekoita ja anna kastikkeen porista noin 10 minuuttia. Jos haluat kastikkeesta vähän sakeampaa, anna kiehahtaa pidempään, jotta kerma keittyy kokoon.

2 kommenttia:

  1. Mikä loistava ajoitus taas, tätähän minä teen perjantaina. Silloin on keitettyjä perunoitakin paistettavaksi. Paitsi muokkaan sen verran ohjetta, että vaihdan pinaatin mangoldiksi, koska sitä on, mutta pinaattia ei...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, että sattui sopiva ohje kohdalle! Pinaatin vaihto mangoldiin kuulostaa herkulliselle muutokselle.

      Poista