sunnuntai 4. heinäkuuta 2021

Kymmenen vuotta Kokkeilua

Armastus hoksautti tänään, että Kokkeillaan-blogilla on kymmenvuotissyntymäpäivä. Siitä alkoi virkeä kysely, mitä ajattelin kokata juhlapäivän kunniaksi. Hirveä hikihelle hyydytti pään, enkä keksinyt ihan yhtään mitään. Ja jos olisin keksinyt, en olisi jaksanut alkaa värkkäämään tässä kuumuudessa. No, uintiretki Nallikarissa jäsenteli ajatuksia, ja tässä nyt ollaan. Ruokareseptin äärellä.

Olimme pienellä ruokabloggariporukalla (PastanjauhantaaKokit ja potit sekä Kokkeillaan, ja Kärähtäneet ruokailuvahvistuksena) yhden yön kesälomamatkalla Ranua-Posio -akselilla. Osa porukasta yöpyi kertakaikkisen hurmaavassa Naali Lodgessa, jonka vieressä sijaitsee aivan taivaallisen ihana ja super (potenssiin sata) Ravintola Tapio. Yöpaikka vei sydämemme, ja sinne on palattava uudelleen joskus. Samoin Tapio! Yksi illallisen osa oli savustettua lohta pökerryttävän hyvässä liemessä. Olisin halunnut pikkuisen sitä iltapalaksi kotipakettiin kera leivän, mutten kehdannut pyytää :) Tuo liemi jäi kytemään päähän, ja inspiroi tekemään kotona pienen iltapalan uusiin kauniisiin posiolaisiin kulhoihin.


KAMPASIMPUKOITA JA KOOKOSLIENTÄ (2 annosta)

 

8 kampasimpukkaa

250 ml kookosmaitoa

n. 2 cm:n pala inkivääriä

1 iso valkosipulinkynsi

1 punainen chili

yhden limetin mehu

3 rkl kalakastiketta (aasialaista)

1 tl kookossokeria

vähän sipulinvarsia/kevätsipulia

 

Sulata kampasimpukat. Aloita ruuan valmistaminen liemestä. Kaada kookosmaito pieneen kattilaan. Silppua joukkoon inkivääri, valkosipulinkynsi ja chili. Purista liemeen limetin mehu ja lisää kalakastike ja kookossokeri. Kiehauta liemi ja anna sen poreilla hetken aikaa. Maista ja säädä maut (kalakastikkeella ja limetin mehulla se onnistuu). Leikkaa lopuksi mukaan sipulinvarsia. 

Taputtele kampasimpukat kuiviksi paperilla. Paista ne kuumalla pannulla voin ja öljyn seoksessa kullanruskeiksi (noin minuutti-puolitoista per puoli). Nosta kampasimpukat tarjoiluastioihin ja kaada lientä kuppeihin.

Lientä tulee paljon enemmän kuin kahdeksan kampasimpukkaa tarvitsisi. Liemestä tuli kuitenkin niin hyvää, että lusikoimme sen lopun kuin keiton.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti