keskiviikko 23. kesäkuuta 2021

Italianpata ja italianpata

Kuinka moni tunnustaa syöneensä Italianpataa, sitä pussituotetta? Hep, täällä ainakin kaksi syöjää! Myös meksikonpataa ja jotain muutakin on tullut kokeiltua. Kun bongasin Glorian Ruoka&viini -lehden italianumerosta (kesäkuu 2021) heidän italianpataversionsa, niin päätin verestää muistoja ja tehdä vertailun.

Toinen on pussipata, toinen vähän enemmän puuhastelua vaatinut. Kumpi on kumpi?



Jos haluat tehdä italianpataa itse, kokeile tätä reseptiä. Ei ole vaivalloinen, mutta herkullinen kylläkin. Lisäsin valkosipulinkynnen ja tomaattia, poistin oliivit, enkä löytänyt rosmariinia maustekaapista.


ITALIANPATA (3-4 annosta)

 

400 g naudan jauhelihaa

1-2 sipulia (laitoin yhden ison sipulin)

150 g lehtikaalta

1 valkosipulinkynsi

2 rkl tomaattipyrettä

1 tl suolaa

muutama rouhaisu mustapippuria

2 dl punaviiniä

5 dl lihalientä

2 dl orzo-pastaa (tai jotain muuta ihan pientä pastaa)

kourallinen tuoreita yrttejä, laitoin oreganoa ja basilikaa

(mustia oliiveja ja rosmariinia)


Ruskista jauheliha korkeareunaisella pannulla, tarvittaessa tilkassa öljyä. Kuori ja hienonna sipuli, ja suikaloi lehtikaali. Hienonna valkosipulinkynsi. Lisää sipuli ja lehtikaali jauhelihan joukkoon ja paista sekoitellen muutaman minuutin ajan. Lisää sitten tomaattipyre ja valkosipuli, ja paista taas pari minuuttia. Lisää suolaa ja pippuria. Kaada pannulle punaviini ja anna kiehahtaa kunnolla. Lisää sen jälkeen lihaliemi ja pasta, ja anna kiehua kymmenisen minuuttia tai kunnes pasta alkaa olla kypsää. Jos käytät tomaatteja, lisää ne vasta ihan loppuvaiheessa, jotta eivät kypsy muhjuksi. Myös yrtit lisätään samassa vaiheessa. Tarkista suolaisuus ennen tarjoilua. Lisänä kehotettiin tarjoilemaan ricottajuustoa, ja sitä meilläkin kokeiltiin. Pärjää ilmankin, sanoisin.

Helppo, nopea ja maukas ruoka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti