sunnuntai 15. toukokuuta 2022

Muunneltava palak paneer

Intialainen palak paneer -ruokalaji koostuu pinaattisesta kastikkeesta ja paneer-juustosta. Minun silmiini tuota juustoa ei ole kaupassa osunut, joten ilahduin reseptistä, jossa juuston tilalla oli käytetty maustamatonta tofua (Hesarin ohje). Ruokakerman sijaan ohjeessa oli käytetty kaurakermaa, ja näillä muutoksilla saatu vegaaninen palak paneer. Minä tein ruuan tofusta ja ruokakermasta, mutta sinä voit valita omaan ruokavalioosi tai jääkaappin/kaupan tarjontaan sopivan version.

Ruoka on aika nopsakka tehdä, joten sopii arkisähinään hyvin. Tästä onkin tullut säännöllinen osallistuja meidän arkimenuihin. Jos käyttää tofua, kannattaa aloittaa sen käsittelyllä ja sillä välin laittaa riisi kiehumaan ja valmistella muut ainekset.


PALAK PANEER TOFULLA (n. 2 annosta) 

 

1 pkt maustamatonta tofua

1 pieni sipuli

2 valkosipulinkynttä

1/2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

n. 2 rkl rypsiöljyä

1 tl garam masala -mausteseosta

1/2 tl jauhettua korianteria

1/2 tl juustokuminaa

1 pss pakastepinaattia

1-2 dl ruokakermaa

1/2 rkl tomaattipyrettä

hyppysellinen suolaa

ripaus cayennenpippuria

(koristeluun tuoretta korianteria)

 

basmatiriisiä

 

Leikkaa tofu kahdeksi viipaleeksi ja kääräise ne esim. keittiöpyyhkeen sisään painon alle, jotta niistä tihkuu ylimääräinen neste pois. Olen oppinut, että tällä tavalla tofusta saa paistettaessa mukavan rapsakkaa ja rakenteesta tulee hyvä. Jatka sitten muiden ainesten pariin.

Laita basmatiriisi kiehumaan paketin ohjeen mukaan. Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta pala inkivääriä.

Kuutioi tofu, josta ylimääräinen neste on jäänyt keittiöpyyhkeeseen. Kuumenna pannulla 1 rkl öljyä ja lisää kuutiot pannulle. Paista kauniin värisiksi ja siirrä sivuun odottamaan kastikkeen valmistumista.

Kuumenna pannulla ruokalusikallinen öljyä. Lisää sipulisilppu ja kuullota, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää pannulle inkivääri, garam masala, jauhettu korianteri ja juustokumina. Jatka kuullottamista hetken aikaa, kunnes mausteista alkaa irrota tuoksua.

Lisää pannulle jäiset pinaattikuutiot ja kuumenna, kunnes pinaatti on sulanut. Kaada sekaan ruokakerma, ja lisää myös tomaattisose. Mausta suolalla maun mukaan ja lisää halutessasi cayennenpippuria. Tämän ei ole tarkoitus olla tulinen ruoka, joten älä tupsauta liikaa. Sekoita paistetut tofukuutiot pinaattikastikkeen sekaan ja silppua halutessasi päälle runsaasti tuoretta korianteria (tai lehtipersiljaa, ellet korianterista välitä). Tarjoa palak paneer basmatiriisin kanssa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti