tiistai 29. maaliskuuta 2022

Erilainen makaronilaatikko: Mac&cheese kukkakaalilla

Makaronilaatikko on varmasti monen suomalaisen perheen perusruokaa ja kuuluu kouluissakin ruokalistalle. Amerikkalainen versio makaronivuoasta on mac&cheese eli juustomakaroni, johon löysin kivan ohjeen Hesarin ruokasivulta. Olen tehnyt sitä nyt pariin otteeseen, kahtena erilaisena versiona. Ensimmäinen toteutui kuten Hesarin ohjeessa, pinaatin kera. Toinen satsi valmistui paprikan voimalla, koska unohdin ostaa kaupasta pinaattia. Hyvää oli myös tämä variaatio, mutta ehkä se pinaatillinen versio (josta ei tietenkään ole kuvaa) oli hitusen parempaa.

 


JUUSTOMAKARONI KUKKAKAALIN KERA (4 annosta)

 

250 g kukkakaalia

100 g tuoretta pinaattia (tai 1 punainen paprika)

litra keitettyä (kierre)pastaa

1 prk (3,3 dl) ruokakermaa

250 g cheddarjuustodippiä, esimerkiksi Koskenlaskija Ruoka & Dippi

1 tl jauhettua tai raastettua muskottipähkinää

0,5 tl suolaa

(0,5 dl korppujauhoja + 5 rkl voita, joita en laittanut kumpaankaan versioon, vaan raastoin päälle pecorinojuustoa)


Keitä makaronit ja laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Huuhtele kukkakaali, halkaise se ja leikkaa kukkanuput ja kanta pieniksi paloiksi. Jos käytät pinaattia, huuhtele myös se, ja silppua halutessasi pinaatinlehtiä hieman pienemmiksi suikaleiksi. Paprikankäyttäjä pilkkoo paprikan pieniksi suupaloiksi.

Sekoita kasvikset (pinaatti tai paprika, tai miksei molemmat) ja pasta voidellussa uunivuoassa. Sekoita ja kiehauta ruokakerma, juustodippi, muskottipähkinä ja suola kattilassa. Kaada kastike vuokaan ja sekoita. (Ripottele päälle korppujauhoja ja lisää voinokareita.)

Kypsennä 225-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti