torstai 25. elokuuta 2011

Koreasti kohti Koreaa

Ne alkavat pian urheilla siellä Koreassa. Heräsikin sen tähden ajatus tehdä jotain sikäläistä ruokaa. Näin arki-iltana ei vielä kyetty muuhun kuin valmisnuudeleihin ja tehtiin kimchi-aromilla höystettyä nuudelisoppaa kampasimpukoiden kera. Ihan mukiinmenevää, etenkin lisukkeen ansiosta.
KAMPASIMPUKAT NUUDELISOPASSA

kymmenkunta kampasimpukkaa
2 valkosipulinkynttä ohuelti siivutettuna
seesaminsiemeniä
suolaa
tavallista öljyä + seesamiöljyä

lisäksi jotain sopivia pussinuudeleita valmiilla höysteillä

Sulata kampasimpukat ja halkaise ne kahtia (horisontaalisesti). Kuumenna paistinpannulla esim. auringonkukkaöljyä ja heitä valkosipulinkynnet joukkoon. Paistele hetki. Nosta kampasimpukat pannulle ja paista minuutti per puoli. Ennen kääntämistä ripottele päälle seesaminsiemeniä. Ripottele lopuksi hiukan suolaa (ja halutessasi vielä lisää seesaminsiemeniä) kampasimpukoiden pinnalle. Nostele simpukat kuppiin nuudelisopan päälle ja tiputtele päälle vielä muutama tippa seesamiöljyä.

2 kommenttia:

  1. Nuo kampasimpukat ovat minulle edelleen arvoitus, en ole syönyt niitä hyvässä ravintolassa, jolloin tietäisin miltä niiden pitäisi suussa tuntua ja maistua. En ole ihan varma olenko jättänyt ne liian raa´aksi vai ylipaistanut... Lähipäivinä on tarkoitus kokeilla taas!

    VastaaPoista
  2. Meilläkin on pohdiskeltu välillä, että tulikohan liian kypsää vai jäiköhän hitusen raa'aksi vai onkohan täydellistä. Kun eivät ne ole aina niin tasakokoisia, että tietäisi mikä millekin yksilölle olisi optimaalisin paistoaika. Ei muuta kuin simpukat pannulle ja empiiristä tutkimusta tekemään! Ruokakokeilut on niin jänskiä :)

    VastaaPoista