maanantai 29. elokuuta 2011

Kimchin muhitusta

Viisi aasialaista keittiötä -kirja kertoo korealaisten päiväohjelman suunnittelussa kiintopisteenä olevan ruokailun: "Syömmekö ennen vai jälkeen askareidemme?" Niinpä. Korealainen ajatuksenkulku sopii myös Kotiharmille.

Ensi viikonlopun ruokailun suunnittelu on jo aloitettu ja varsinainen ruuanlaittokin on päässyt vauhtiin. Mikään korealainen ateria ei kuulemma ole täydellinen ilman kimchiä, joten siitä on hyvä lähteä ateriaa kasaamaan. Kimchi on eräänlainen hapankaali, joka valmistetaan kiinankaalista ja mausteista. Lauantaina kaali laitettiin suolaan, eilen huuhdeltiin ja maustettiin ja nyt se muhii ja maustuu pöydällä. Illalla kimchi pääsee jääkaappiin vielä muutamaksi päiväksi. Saapa nähä, mitä siitä tulee... Meillä on kimchikokemus muutaman vuoden takaa korealaisesta ravintolasta Roomassa, mutta kummallakaan ei ole oikein tarkkaa mielikuvaa sen mausta. Ekstrajänskää siis tiedossa viikonloppuna.

Tältä näytti eilen illalla:
Hailakkaa on. Chilijauhetta olisi ehkä voinut olla enemmän. Eikä meidän chilijauheemme ollut kodjokaroa, korealaista chilijauhetta. Mahtaakohan se olla jotenkin punaisempaa kuin meidän tavallinen chilijauhe? Tuoksu on huumaava, toistaiseksi. Hapatuksen jälkeinen tuoksu selviää myöhemmin :) Ja resepti tulee myöhemmin, sikäli mikäli kokkeilumme on onnistunut. Tai voihan sen reseptin laittaa epäonnistumisenkin jälkeen vinkiksi "älä ainakaan tällä reseptillä kokkaa".

4 kommenttia:

  1. Tämmöiset monen päivän ruokaprojektit on kivoja!

    VastaaPoista
  2. Niin on! Tosin näin kärsimättömälle ihmiselle vähän hankaliakin :) Kun ei malttais oottaa!!!

    VastaaPoista
  3. Täälläpä hyvinkin :) Nyt on jo valmista!

    VastaaPoista