keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Cannelonit tuorepastasta

Kyllä on kiva tehdä ruokaa niin, että ottaa kaapista erilaisia aineksia ja ryhtyy sitten miettimään, että mitä näistä kehitellään! Niin, no, monestihan tilanne on tämä, kun ei ole kauppareissua ihan just takana, vaan hyödynnetään jämiä. Tällä kertaa syntyi oivallus rullata jäljelle jääneiden tuorepastalevyjen sisälle broileria ja vuohenjuustoa eli tehdä canneloneja. Eläköön Italia ja sen lukuisat pastamuunnelmat! Vuohenjuustoa ei ollut rasian pohjalla kuin ruokalusikallisen verran, mutta se oli täydellinen määrä. Tein täytettä reilusti, vaikka pastaa oli vain kuudeksi rullaksi. Keksiköön Armastus lopusta itselleen illallisen, kun Kotiharmi huitelee maalimalla :)

VUOHENJUUSTOLLA HÖYSTETTY BROILERTÄYTE CANNELONEILLE

n. 500 g broileria (minulla sattui olemaan broiskun sisäfileitä)
1 sipuli
2 valkosipulia
1 pieni tlk tomaattipyrettä
1 tomaattipyretölkillinen vettä
1 tl oreganoa
1 tl timjamia
1 rkl vuohenjuustoa
n. 50 g tuorejuustoa (minulla maustamatonta)
1 tl sokeria
ripaus cayennepippuria
suolaa
mustapippuria

Suikaloi tai kuutioi broiskut, elleivät ne ole jo valmiiksi pienittyjä. Silppua sipulit. Paista broilereita, kunnes ne alkavat saada vähän väriä ja lisää sipulit. Paista hetki. Lisää tomaattipyre ja mausteet ja sekoittele. Lisää vesi ja juustot. Maista ja mausta suuhusi sopivaksi. Anna muhia vielä hetken verran.

Tee sitten kastike, esim. näin:

Laita kattilaan:
1 pieni pahvitölkillinen (n. 200 g) paseerattua tomaattia
1 murskattu valkosipulinkynsi
pari ruokalusikallista tuorejuustoa (minulla sitä maustamatonta)
1 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria
oreganoa

Kuumenna kastike samalla sitä sekoitellen. Kastike ei saa olla liian paksua, sillä pasta tarvitsee nestettä kypsyäkseen pehmeäksi. Kastiketta saa myös olla ihan reilusti.

Laita jokaiselle pastalevylle vähän täytettä ja rullaile näteiksi (hah) canneloneiksi. Pienet kauneusvirheet saat peitettyä, kun kaadat kastikkeen päälle ja ripottelet juustoraastetta pinnalle. Jälkeenpäin hoksasin, että kastikkeen lisäämisen jälkeen pötkylöitä olisi voinut vähän liikauttaa, jotta kastiketta olisi valunut enemmän niiden väliinkin. Vuoan pohjalle lorautin vähän oliiviöljyä.
200 asteeseen lämmitetty uuni otti vastaan cannelonivuoan ja noin puolessa tunnissa tuli valmista.

Ei huono. Oikeastaan oikein hyvä. Niin hyvä, että ohjeen voi laittaa yleiseen jakeluun. Kokkeilkaa! Mahtaakohan kaupan valmiiden canneloniputkien kanssa tarvita tuplamäärän kastiketta...? Hmmm. Saa raportoida tuloksista, jos kuivapastaa on käyttänyt.

3 kommenttia:

  1. Toukokuussa kokeilin canneloneja, niillä kuivilla putkiloilla. Muistikuva on, että paljon tuli tiskiä ja sooseja oli useita, oli hyvää ja kaikille kelpasi, mutta oli sen verran askartelun puolelle menevää, etten ole tullut toistaneeksi:)

    VastaaPoista
  2. Kätevä Emäntä ollu taas touhussa! Herkullisen näköistä.

    Jaa, meinaatko, ettei Armastus ois kuitenkin käyttäny tilaisuutta hyväkseen ja nautiskellut tillilihaa :D

    VastaaPoista
  3. Minulla jäi edellisen cannelonikokkeilun jäljiltä samanmoinen tunne kuin Campasimpukallakin - melkoista askartelua. Kuivia putkia oli silloin käytössä. Työlästä oli tunkee täytettä putkiin. Helpompaa oli nyt!

    Outi: Näytti olevan broiskua vielä kupissa, kun tulin, että josko sitten kuitenkin oli ollut tillilihaa ruokalistalla täällä... :))

    VastaaPoista