tiistai 25. lokakuuta 2011

Voimavärikeitto

Borssikeitosta on kysymys. Jo oli komia väri - tietenkin, kun punajuuresta on kyse! Makukaan ei hassumpi. Olihan siinä pilkkomista ja sipeltämistä tietysti kerrakseen, mutta lopputulos palkitsi pilkkojan. Että sattuikin Viivi ja Wagner 25.10. kohilleen nyt, ja oli suorastaan vihlaisu Kotiharmin sydämeen. Kun niin usein olen lyönyt siipalle eteen kasan kuorittavaa ja pilkottavaa ohjeella "kuori ja suikaloi", ja saanut kommentin "jawohl mein general". Kiva huumori hällä :) Katotaanpa vielä kahenkymmenen vuoden päästä, että vieläkö huumoria piisaa... Vaikka voinhan minäkin alkaa opetella konditionaalia ja olehyvää :))

BORSSIKEITTO (iso kattilallinen)

5 pientä punajuurta
3 porkkanaa
1/4 kaalista
2 rkl juurisellerisilppua
pätkä palsternakkaa
1 valkosipulinkynsi
1 iso sipuli
1 tl timjamia
2 kasvisliemikuutiota
n. litra vettä
n. 2 rkl balsamiviinietikkaa (tai punaviinietikkaa)
mustapippurirouhetta
(3 lammaskrakovanmakkaraa)

Kuori ja suikaloi kasvikset. Juurisellerin voi silputa vähän pienemmiksi kuutioiksi. Freesaa kasvissuikaleita öljytilkassa hetki ennen kuin lisäät veden ja kasvisliemen. Anna kiehua noin neljäkymmentä minuuttia ja lisää etikka ja rouhaisu pippuria. Jos haluat lisätä makkaraa (nakitkin käyvät), viipaloi ne ja paista niihin vähän väriä pannulla ennen kuin lisäät kattilaan.

---

Tämän ruuan syömisestä annetaan täydet pisteet urhealle Armastukselleni, jonka vähiten suosikkeihin kuuluvat sekä punajuuri että kaali. Reippaasti hän söi, ei pitänyt pahana ruokaa, eikä julmana minua joka tällaista viritelmää tarjoilin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti