keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Pirtelöä ja podeja

Loma-aamuissa mahtavaa on se, että voi aivan rauhassa istuskella parvekkeella nauttimassa aamiaista ja ihailla "viljelyksiä". Tänä aamuna siemailimme vadelmaista rahkapirtelöä ja ihailimme chileihin pukkaavia hedelmiä eli podeja eli chilejä.


VADELMAINEN RAHKAPIRTELÖ (kahdelle)

pari desiä vattuja (meiltä löytyi vielä rasiallinen viime kesän satoa)
pari teelusikallista sokeria
pari kukkurallista ruokalusikallista rahkaa
loraus maitoa
purkinpohjat maustamatonta jugurttia
ripaus vaniljasokeria

Kun kaikki ainekset olivat sekoituskannussa, kipusi ainesten määrä noin puolen litran viivalle. Sitten sauvasekoitin sekaan ja surrurrur.

- - -

Chilipuskat ovat aloittaneet kukintansa ehkä aavistuksen viime kesää myöhemmin, mutta ovat vihdoin alkaneet tehdä chilejään. Jospa täällä kohta päästään makustelemaan ensimmäisiä äkämyksiä.

Kameran eteen änkesivät nyt
...barbere coffee brown

 ...sugar rush

...ja joukon yllättäjä naga morich, jonka hedelmät ovat vallan muhkeat!

3 kommenttia:

 1. Meillä ei viime vuonna tullut kuin yksi pikkurillinpään kokoinen chili! Tänä vuonna ei olla yritettykään, mutta minähän olenkin ihan surkea chilin käyttäjä, muistat varmaan ne ujot chilisuklaapiparit, joita toin talvella pilleisiin :D Eivät olleet chiliä nähneetkään!

  VastaaPoista
 2. Vähänkö oon kateellinen noista upeista chileistä. Jo nuo niiden nimet laittaa mielikuvituksen liikkeelle. Naga Morich ja Barbere Coffee Brown... Heti on kaukaisilla mailla ja seikkailuissa.

  VastaaPoista
 3. Hassu, Campasimpukka :) Muka ujot chilipiparit! Urhoollisesti söit kuitenkin chiliherkkuja, joten ei tiedä vaikka sinustakin kehkeytyisi vuosien saatossa chilihirmu :))

  Ankerias: Chilien kasvatus on tämmöiselle aloittelevalle viljelijälle seikkailu jo itsessään. Ja päivittäin seikkailen parvekkeella tupsuttelemassa kukkia eli toimitan pölyttäjän virkaa.

  VastaaPoista