torstai 19. heinäkuuta 2012

Kreikkalainen makkaravuoka á la Blöö

Joskus pitää ostaa lenkkimakkaraa ja meillä se on silloin Hookoon Blöötä (sinistä siis). Juntisti pidämme siitä siivuina ruisleivän päällä. Ei koko makkaraa sentään leivän päälle silipasta, kyllä siitä ihan oikeaakin ruokaa ehditään tehdä :) Makkarakeitto ja uunilenkki juustolla ovat pop. Nyt ei kuitenkaan tehnyt mieli kumpaakaan ja laitoin googlen laulamaan makkarareseptin toiveissa, ja niitähän löytyi! Yhteishyvän sivuilta löytyi kreikkalaisen makkaravuoan resepti, jota suunnilleen noudatimme. Omat lisäyksemme olivat valkosipuli ja kesäkurpitsa, jälkimmäinen siksi että halusin sekaan purutuntumaa kasviksen muodossa. Ja jotain vähän terveellisempääkin kuin makkara... Olimme positiivisesti yllättyneitä ruuasta, ja resepti jää elämään makkarakeitto- ja uunilenkkijonon jatkoksi.

KREIKKALAINEN MAKKARAVUOKA

1 lenkkimakkara (siis toinen puoli lenkkipaketista)
0,5 dl chiliketsuppia (tai tavallista ketsuppia, johon sekoitat chilijauhetta)
2 kevätsipulia varsineen (tai 1 iso sipuli)
3 valkosipulinkynttä
n. 15 sentin pätkä kesäkurpitsaa
reilu 100 g fetajuustoa
0,5 dl oliiveja renkaina (ohjeessa mustia, meillä oli vihreitä)
1 purkki tomaattimurskaa
2 tl (tummaa) sokeria
mustapippuria (ja suolaa)
1 rkl silputtua tuoretta oreganoa
1 rkl silputtua tuoretta basilikaa
1 dl juustoraastetta

Kuori makkara ja kuutioi se reiluiksi suupaloiksi. Laita makkarakuutiot uunivuokaan, lisää sekaan chiliketsuppi ja sekoita. Silppua sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuutioi kesäkurpitsa suunnilleen makkarapalojen kokoisiksi kuutioiksi. Kuutioi fetajuusto, ellet käytä valmiita kuutioita. Sekoita tomaattimurskaan sokeri, mustapippuria ja yrtit. Ripauksen suolaa voi lisätä, mutta se ei ole välttämätöntä. Lisää sipulit, kesäkurpitsakuutiot, feta, oliivit sekä maustettu tomaattimurska vuokaan ja sekoita vähän. Ripottele päälle juustoraaste. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia, niin kesäkurpitsatkin ehtivät hiukan pehmetä (eivät kuitenkaan lötkisty) ja saada makua. Jos et käytä kesäkurpitsaa, riittää paistoajaksi 15-20 minuuttia.


Me söimme makkaravuokaa pennepastan kera, mutta Yhteishyvän ohjeessa mainittiin oheen sopivan myös pottumuusin. Ehkä talvella sitten se kokeilu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti