tiistai 8. lokakuuta 2013

Syysillan mansikka-limettijäätelö

Pitkään ehti glukoosisiirappipullo seistä nurkkakaapin hyllyllä, ennen kuin pääsi tositoimiin eli jäätelömassaan. Olin esimerkiksi täältä päässyt ymmärtämään, että glukoosisiirappia käyttämällä voi jäätelökoneetonkin saada aikaan oikeasti jäätelömäistä jäätelöä, joten rohkaistuin ostamaan siirappipullon. Minun jäätelökokeiluni olivat tätä ennen rajoittuneet semifreddoon, josta olen tehnyt ainakin kahdenmakuista versiota - ihania molemmat.


Otin tähän jäätelökokeiluun perusohjeen Dansukkerin sivuilta, ja maustoin liemen / massan mansikkasoseella ja raastetulla limetinkuorella. Johan tuli hyvää jäätelöä! Koostumukseenkin olin oikein tyytyväinen - tunsin syöväni oikeaa jäätelöä. Ainoastaan jäätelön värissä olisi ollut toivomisen varaa, se oli nimittäin ruskehtavan oranssihtavaa. Ehkäpä sitä sen puolesta voisi kutsua nimellä...

SYKSYINEN MANSIKKA-LIMETTIJÄÄTELÖ (4 annosta)

4 munankeltuaista
1 dl erikoishienoa sokeria (Siro)
1,5 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 dl glukoosisiirappia
2 dl mansikkasosetta (surautin sulaneet pakastemansikat sauvasekoittimella)
n. yhden limetin kuori raastettuna

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi kattilassa. Kaada keltuais-sokeriseos ohuehkona nauhana joukkoon koko ajan vatkaten. Siivilöi seos ja lisää sitten mahdolliset mausteet. Anna jäähtyä. Laita seos kannelliseen pakasterasiaan ja pakasta vähintään viisi tuntia. (Voit tehdä jäätelön myös jäätelökoneella.) Vatkaa seosta pakastumisen aikana muutaman kerran.

4 kommenttia:

  1. Minä tein glukoosisiirapilla jumalaisen makuista (tietty, öhöm) jugurttijäätelöä kesällä, mutta en onnistunut rakenteen kanssa. Taidan tulla jatkossa teille syömään jätskit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin mietin jugurtin laittamista jätskiin, mutta jätin sen nyt kuitenkin pois. Noilla aineksilla ja määrillä koostumuksesta tuli hyvä. Voin siis huoletta perustaa mansikkalimettijäätelöbaarin!

      Poista
  2. Itse pitäisi malttaa odottaa raksan valmistumiseen ennen kuin jäätelökoneella on mitään toivoa mahtua keittiöön :). Mansikka-lime yhdistelmä kuulostaa ihanan kesäiseltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän keittiössämme ei ole jäätelökoneen nielaisevaa koloa, siksipä ilahduin tästä glukoosisiirapista, jolla sain hyvän jäätelörakenteen. Mansikka + lime toimii aina!

      Poista