Jos et keksi, mitä teksit ricottajuustosta, kurkkaa esimerkiksi Campasimpukan ricottapostaukset ja valitse niistä herkuista jokin sopiva. Minä olen käyttänyt ricottaa melko vähän, sillä usein juustohyllyllä on sillä kohtaa ollut vain ammottava aukko ja ricottaruoka on jäänyt tekemättä. Nyt kun mietin, niin en oikein keksi, että mitä ricottaruokaa minulla olisi ollut mielessä... Varmaan jotain Campasimpukan ohjeistuksen mukaista :)
Mietin ensin, että olisin tehnyt jotain ricotta-pinaattitäytteisiä canneloneja, mutta uuniruoka ei kiinnostanut ja töissä popsin jo lasagnea (eli pastaa sekin), joten suunnitelma joutui hylätyksi. Päädyin tekemään ricotta-pinaattipannukakkuja, joista tuli tosi hyviä ja ruokaisia. Pannukakuiksi nimesin ne siksi, että laitoin taikinaan leivinjauhetta. Ajattelin, että se kuohkeuttaisi juustopohjaisia lettusia, niin kuin tekikin. Salaatin kanssa pannukakuista tulikin hyvä ja maukas illallinen.
RICOTTA-PINAATTIPANNUKAKUT (n. 15 kpl)
100 g tuoretta pinaattia
1 pieni sipuli
250 g ricottajuustoa
1 kananmuna
2 dl maitoa
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ohrajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
n. 0,5 tl suolaa
kunnon rouhaisu mustapippuria
Ryöppää pinaatinlehdet pehmeiksi keittämällä niitä pienessä vesimäärässä parin minuutin ajan. Nosta pinaatti siivilään valumaan ja anna jäähtyä siinä. Purista pinaateista kaikki neste pois ja hienonna ne veitsellä. Hienonna myös sipuli.
Sekoita kaikista aineksista vispilän avulla taikina. Paista taikinasta pannulla pieniä pannukakkuja.
P.S.: Nämä toimisivat mahtavasti myös aamiaisella!
Kuulostaapa hyvälle! Ricottaa tulee harvoin ostettua, mutta Italiassa tuli syötyä ricotta-pinaatti-salvia -ravioleja, ne oli mielettömän hyviä, pitäisi kokeilla itsekin. Ja tietty näitä pannareita kans :)
VastaaPoistaRicotta ravioleissa on ihana ajatus!
PoistaRicotta ja pinaatti on aivan lyömätön yhdistelmä!
VastaaPoistaJa pannarit on aina silkkaa onnea.
Sanoit niin hyvin Hannele!
Poista