Tähän eteläisen Kiinan herkkuun kului nyt vain kaksi ruokalusikallista porsaanjauhelihaa, joten sain samalla tehtyä toisenkin ruokalajin, paistettuja possukuutioita. Paitsi että vähän syötiin kyllä samalla aterialla myös näitä, kun olivat niin hyviä. Nyt pitäisi vielä keksiä, mihin koloistaan kaivetut tofumuruset käytetään. Voisiko niitä käyttää munakkaaseen? Auttakaa! Mikä on lempitofureseptisi?
TÄYTETTY TOFU (2 palaa)
270 g kiinteää tofua
2 rkl porsaanjauhelihaa
4 siitakesientä
2 cm:n pala porkkanaa
1/4 pienestä (puna)sipulista (tai pätkä kevätsipulin vartta)
1 pieni valkosipulinkynsi
n. 1 cm tuoretta inkivääriä
1 tl soijakastiketta
ripaus suolaa
(maapähkinä)öljyä paistamiseen
Leikkaa tofupala kahtia ja koverra terävän pienen puukon ja teräväkärkisen lusikan (muovinen kiivilusikka toimi hyvin) avulla kumpaankin palaan kolo.
Valmista täyte. Hienonna sipuli, sienet ja porkkana tosi pieneksi silpuksi. Raasta valkosipulinkynsi ja inkivääri. Sekoita täyteainekset taikinamaiseksi ja täytä sillä kolot.
Kuumenna paistinpannulla öljyä ja nosta tofupalat paistumaan. Laita ensimmäisenä jauhelihapinta pannua vasten. Paista joka puolelta kauniin kullanruskeaksi. Tässä menee aikaa noin 15 minuuttia, ehkä hiukan pidempäänkin.
Tee tofupalojen paistuessa kastikeliemi valmiiksi:
2 rkl soijakastiketta
2 tl maissitärkkelystä
7-8 rkl vettä
1/6 kanaliemikuutiosta
Sekoita maissitärkkelys soijaan ja veteen. Murustele joukkoon kanaliemikuution palanen.
Kun olet paistanut tofukuutioita joka puolelta, kaada pannulle kastikeliemi ja anna kiehahtaa kolme minuuttia. Tarjoile tofukuutiot esimerkiksi riisin kera.
* * *
POSSUKUUTIOT
400 g porsaanjauhelihaa
1/4 (puna)sipulia hienoksi silputtuna
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
1 valkosipulinkynsi raastettuna
2 tl soijakastiketta
vajaa 1 tl suolaa
reilut rouhaisut mustapippuria
1 kananmuna
1 rkl korppujauhoja
1/2 - 1 tl cayennepippuria
Sekoita aineksista taikina. Parhaiten saat taikinan sekoittumaan kädellä puristellen ja sekoittaen. Muotoile taikinasta lihapullan kokoisia kuutioita ja ruskista ne joka puolelta paistinpannulla. Kun kuutiot alkavat olla kypsiä, voit halutessasi kaataa pannulle vielä yllä mainitun kastikkeen ja pyöräyttää kuutiot siinä.
Voitko kuvitella en ole koskaan käyttänyt tofua kotikeittiössä... Tämä voisi olla sopiva kevytlaskeutuminen asian pariin.
VastaaPoistaNoo, oikeastaan en voi kuvitella :) Etkös sinä ole tehnyt kaikkea!!!
PoistaMinäkin olen varsin tuore tofun käyttäjä. Täytetty tofu sopisi hyvin aloittelevalle tofukokkaajalle, kuten myös Ankerias Vipuselta otettu tofu teriyaki.
Oikeaa askarteluruokien aatelia! Menikö yhtään tai monta tofuarkkua rikki? (toiveikkaana kysyn :D )
VastaaPoistaAloittelijan tuurilla 100 % eli molemmat kaksi pysyivät ehjinä. Kyllä ihmettelen. En lähde tällä asialla leuhottamaan, silloin seuraavalla kerralla hajoavat kaikki :)
PoistaNo johan on hauska resepti! Mieheni vierastaa tofua, joten valitettavasti meidän keittiöstä sitä ei löydy...
VastaaPoistaTällä reseptillä lähtisin totuttamaan siippaa tofun syöntiin :)
PoistaHauskoja! Meillä syödään tofua aika paljon, tungen sitä esim. misokeittoon riisinuudelien kanssa. Munakas on myös hyvä idea! Ja paistettuna soijalla maustettuna salaattiin.
VastaaPoistaYksiä lemppariruokiani kiinalaisessa ravintolassa on juurikin tofu-porsaanjauhisateriat, mielellään superchilisinä!
Munakasta jo kokeilinkin, silleen itämaisittain eli munakasmassaan lisäsin myös hiukan soijaa. Ei huono! Salaatissa en olekaan käyttänyt, joten sitä täytyy joskus kokeilla. Ehkä jonkun aasialaisen salaatinkastikkeen voisi veivata oheen.
Poista