Kaikkea ne keksivät - basilikaa mustikkapiirakkaan! Piti tehdä, ja piti maistella monta lusikallista ennen kuin selvisi, mitä mieltä makunystyräni tästä olivat. Mustikka maistui tietenkin, mutta maussa oli myös jotain vihreää, metsäistä, mustikanvarpuista... sitä mille tuoksuu, kun on poimimassa mustikoita! Kyllä tämä hyvää oli, oikein hyvää.
BASILIKA-MUSTIKKAPIIRAKKA
(ohje Glorian Ruoka&viini -lehdestä 5/2015)
125 g huoneenlämpöistä margariinia (voita)
1 dl basilikasokeria*
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria (pyöräytin sen sijaan sekaan vaniljaa myllystä)
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
400 g mustikoita
50 g margariinia (voita)
+1 dl vehnäjauhoja
+ loppu basilikasokerista
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja ryhdy tekemään basilikasokeria*.
Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja 1 dl basilikasokeria (vatkasin sähkövatkaimella). Vatkaa joukkoon kananmuna. Yhdistä kuivat aineet keskenään, lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
Voitele 26 cm:n pyöreä piirakkavuoka ja painele taikina jauhojen avulla sen pohjalle ja reunoille. Levitä mustikat tasaisesti päälle. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita niihin ensin ruokalusikallinen perunajauhoja. Valmista sitten muruseos: nypi pehmeä rasva (50 g), vehnäjauhot ja jäljelle jäänyt basilikasokeri murumaiseksi seokseksi. Ripottele seos mustikoiden päälle.
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia (minulla oli uunissa 35 minuuttia).
* Basilikasokeri
1,75 dl sokeria
1/2 ruukkua basilikaa
Mittaa sokeri ja basilikanlehdet kulhoon ja surauttele niistä sauvasekoittimella tasainen vihreä seos.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti