tiistai 4. toukokuuta 2021

Briesämpylät

Etsiskellessäni vappuherkkuja netistä törmäsin briejuustolla täytettyjen sämpylöiden ohjeeseen. Ne näyttivät vastustamattomilta, joten olin pakotettu leipomaan. Mahottoman kiva ohje - teen toistekin! Alkuperäisreseptin kuvissa briejuustoa oli tuutin täydeltä, meillä sisään oli jäänyt ilmatasku. Minä en poistanut juuston päällä olevaa kuorikerrosta, olisi ehkä pitänyt. Tai sitten olisi pitänyt ottaa jotain toisenmerkkistä juustoa, onhan niissäkin eroa. Ilmataskulla tai ilman, hyviä olivat!

 

BRIEJUUSTOTÄYTTEISET VEHNÄSÄMPYLÄT (12 kpl)

3 dl kädenlämpöistä vettä

25 g tuorehiivaa

7 dl vehnäjauhoja

1/2 tl suolaa

200 g briejuustoa

1/2 dl tuoretta lehtipersiljaa silputtuna

kananmunaa voiteluun + sormisuolaa koristeluun


Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää vehnäjauhoja vähitellen ja vaivaa taikinaksi. Lisää ihan lopussa suola ja vaivaa se taikinaan. Kohota taikinaa liinan alla tunnin verran.

Leikkaa briejuusto kahteentoista osaan ja pyörittele palat persiljasilpussa. Leivo kohonneesta taikinasta pötkö ja leikkaa se kahteentoista osaan. Pyörittele sämpylöiksi. Paina jokaiseen sämpylään kuoppa, aseta juustopala sinne, venyttele taikina päälle ja laita leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota puolisen tuntia leivinliinan alla. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele kananmunalla ja ripottele hiukan sormisuolaa päälle. Paista 12-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti