lauantai 8. toukokuuta 2021

Yhdeksän tunnin ohrapuuro

Mikäpä olisi helpompi aamiainen kuin yön yli hautunut puuro! Se toimii näin: Laitat illalla ainekset vuokaan ja vuoan uuniin, otat pitkät yöunet ja tallustelet aamulla keittiöön, otat vuoan uunista ja alat aamupalalle. Meillä on nyt paketti rikottuja ohrasuurimoita, joista olen valmistanut uunipuuroa, mutta puuroon sopivat tietenkin ihan kokonaiset ryynit, myös kauraryynit.

Poimin vinkit yön yli ohrapuuron tekoon täältä, mutta laiskuuttani oikaisin parissa vaiheessa: en voidellut vuokaa enkä huuhdellut suurimoita. Pitkään hautunut puuro oli ihana aloitus lauantaipäivälle!



YÖN YLI HAUTUNUT OHRAPUURO

1 l maitoa

1,5 dl ohrasuurimoita (rikottuja tai kokonaisia)

0,5 - 1 tl suolaa

Laita illalla uuni kuumenemaan 100 asteeseen. Laita puuroainekset uunivuokaan, sekoita vähän ja peitä vuoka foliolla tai kannella. Suolan määrää voi säätää vielä aamulla, kun puuro on valmista, joten laita ensin vähemmn suolaa. Nosta vuoka uuniin ja jätä puuro hautumaan vähintään 8 tunnin ajaksi. Aamulla sekoita puuro ja maista, pitääkö lisätä suolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti