maanantai 13. helmikuuta 2023

Trendipullat

Leivoin reilu viikko sitten italialaisia maritozzi-pullia, jotka olivat minulle ihan uusi ilmiö. Ne ovat ikään kuin laskiaispullia, mutta täytetty eri suunnassa. Viime viikolla tällaisia maritozzeja alkoi sitten tupsahdella vastaan useammassakin kohtaa nettiä selaillessa. Olin siis tietämättäni aivan trendien aallonharjalla! Yleensä laahaan kaukana perässä trendikkäistä herkuista ja valmistan niitä sitten kun ne muilta ovat jo unholassa.

Minä tein pullat Valion reseptillä. Näin keskitalvella (joka vähälumisuudessaan ja lauhkeudessaan tuntuu ihan keväältä) koristelin pullat kukkien sijaan perinteisillä nomparelleilla ja ei-niin-perinteisellä kultasuihkeella (joka ei kyllä kuvassa erotu mitenkään ja oli ihan hölmö ostos). Maukkaita ne kuitenkin olivat! Mukavaa makua pullataikinaan toi raastettu sitruunankuori. Täyte oli ihanan vaniljainen, mutta sitäkin voi virkistää sitruunankuoriraasteella. Ehkäpä tällaisia ovat sinunkin laskiaispullat tänä vuonna?



MARITOZZI eli italialaiset kermapullat (n. 12 kpl)

 

3 dl maitoa

1 tl suolaa

3 rkl sokeria

25 g hiivaa

yhden sitruunan kuori raastettuna (vain keltaista osaa)

2 kananmunaa

8,5 dl vehnäjauhoja

75 g voita/margariinia


voiteluun kananmunaa


Täyte:

3,3 dl kuohukermaa

1 prk (200 g) valmista vaniljakreemiä

 

Sulata voi/margariini. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita maidon joukkoon suola, sokeri, murennettu hiiva ja sitruunankuoriraaste, sekä kananmunat. Lisää vähitellen jauhoja ja vaivaa taikinaa tasaiseksi. Lisää lopussa sulatettu rasva ja vaivaa se taikinaan. Jätä taikina liinan alle kohoamaan 30 minuutiksi.

Leivo taikinasta 12 pyöreää pullaa (tai 14, jos haluat vähän pienempiä). Nostele pullat uunipellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alla 15 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla (ja ripottele halutessasi sokeria pinnalle) ja paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Anna pullien jäähtyä hyvin ennen täyttämistä. Vatkaa kuohukerma ja vaniljakreemi vaahdoksi. Halkaise pullat, mutta älä leikkaa ihan pohjaan saakka, jotta pysyvät kasassa täytön jälkeen. Pursota tai lusikoi täytettä pulliin. Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti