keskiviikko 15. helmikuuta 2023

Hapankaali-perunaröstit

Tykkään perunasta, paitsi keitettynä vähemmän. Tykkään hapankaalista, tosin lämpimänä enkä kylmänä suoraan rasiasta. Nämä kaksi tykkäystä yhdistyivät kivasti hapankaali-perunarösteissä, joka oli Anna-lehden resepti. Röstejä olen tehnyt ennenkin, juureksista ja perunasta, mutta hapankaalin ujuttaminen sekaan oli uutta. Siitähän tulikin kiva säväys, semmoinen pirteä hapokkuus, röstiin. Ensimmäisellä kerralla tein paistinpannulla epämääräisen kokoisia ja muotoisia röstejä (joista osaan käräytin toooooodella tumman pinnan), toisella kerralla käytin lättypannua, jolla tuli kivan samankokoisia röstejä. Yhtään en muista, mitä niiden kanssa ensi kokeilulla syötiin, mutta jälkimmäinen lisuke on mielessä: lohisörssö. Siis graavilohta, kevätsipulia, ruohosipulijuustoa ja ranskankerman jämät nopeasti sekaisin. Oli hyvää röstin kanssa.


HAPANKAALI-PERUNARÖSTIT (n. 10 kpl ihan pientä ohutta, 4 paksumpaa ja reilumpaa tai 1 iso)


4 perunaa

150 g hapankaalia

1 tl suolaa

muutama rouhaisu mustapippuria


Kuori perunat ja raasta ne raastimen isolla terällä. Laita raaste siivilään ja puristele käsin ylimääräinen neste pois. Kippaa kulhoon. Laita hapankaali siivilään ja valuta ylimääräinen neste pois. Kippaa kulhoon perunaraasteen joukkoon. Sekoita mukaan suola ja mustapippuri.

Paista röstit voin ja öljyn seoksessa. Nosta haluamasi kokoinen kokkare röstiä pannulle, paina paistinlastalla tasaisemmaksi (ja tasoittele reunoja, jos tarvitsee). Paista keskilämmöllä muutaman minuutin ajan per puoli. Paistoaika riippuu tietysti paksuudesta. Valmista alkaa olla, kun röstin paistopinta on saanut mukavasti väriä ja sen kääntäminen alkaa tuntua varmalta (eikä rösti hajoa, kun siihen koskee). Käännä röstit ja paista toiseltakin puolelta. Alkuperäisessä ohjeessa pinnalle ripoteltiin myös paprikajauhetta ennen kääntämistä, mutta minä skippasin tuon vaiheen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti