perjantai 22. heinäkuuta 2011

Överikeskustelu Swingissä

Minä opin tänään uuden sanan: pintaöverit. Asia tuli esille, kun istuimme Tuirassa ilmeisen suuren suosion saaneessa Grilli Swingissä nauttimassa burgereita. Paikan "hampurilaiset" ovat val-ta-van hyvät! (Kuvassa etualalla espanjalainen burgeri ja taustalla kreikkalainen burgeri.)
Ei sinappia, ei ketsuppia, ei kurkkusalaattia, mutta rutkasti muita hyviä makuja. Ihan huippujuttu burgereissa on juuri tehty leipä, joka maistuu kovin erilaiselle kuin normihöttösämpylä. Päälle (tai väliin) saa halutessaan chilikastiketta, joka saa vähän vaativammankin chilihörhön suuta hymyyn.

Mutta ne pintaöverit. Swingin burgereissa on kokoa. Ei jää ihmiselle nälkä. Armastus ahmaisi omansa ennätysajassa (kuvasta huomaa, että minä olin hätinä maistanut omaani ja saanut sen kuvausta varten kahtia, kun toinen eväs oli jo puoliksi syöty), minä en jaksanut kokonaan omaani syödä. Ruokaseuralainen mietiskeli ääneen jotenkin näin: "Jos mie syön tuon lopun, niin tullee pintaöverit." Pintaöverit!!! Överithän on se tila, kun on syönyt itsensä aivan tupaten täyteen, eikä meinaa päästä liikkeelle. Pintaöverit (uusi termi) eivät kuulemma ole ihan näin pahat, mutta kovin täysi olo kuitenkin.

Tiedättepä nyt tämänkin.

2 kommenttia:

  1. Swingin hampparit ON ihan mahtavia! Me ollaan haettu vaan kotipäkitsiin, jolloin chilikastiketta ei oo saanu, pitää seuraavalla kerralla pyytää.

    Chilihörhö ja pintaöveri - huippusanat!

    VastaaPoista
  2. Riippuukohan se burgerintekijästä, että mainitseeko lainkaan chilikastiketta? Setä kysyy siitä kyllä.

    Suomenkieli on pullollaan mahtavia sanoja!

    VastaaPoista