sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Sydän kurkussa

Kun kutsu käy grillijuhliin, niin mars matkaan! Helteinen lauantai-ilta mennä vilahti joutuisasti maanmainion kaveripoppoon seurassa ja sen seittemän sortin herkkuja popsiessa. Isäntäväki oli tietysti pannut parastaan tarjoilussa, ja me vieraat täydensimme juhlapöytää:
Kuplajuoma ja makoisat mansikat viilensivät hikihattuisia.

Salaatit hivelivät niin silmiä kuin makuhermojakin.

Siika ja taimen uiskentelivat vielä viime viikolla Inarinjärvessä. Savustettuina nämä herkut katosivat lautasilta nopeammin kuin olivat eläessään uineet.

Entäs pestoperunat! Illan emäntä valotti niiden salaisuuden: Keitä potut tai paista ne uunissa. Kumpikin versio sopii. Kiedo ne sitten pestoon. Tähän käynee purkkipesto tai itse tehty pesto. Kätevä Emäntä oli toki eilen surauttanut peston itse ja onnistunut siinä loistavasti.

Kellontarkka grillimestari hääräsi lihojen parissa siihen malliin, että lopputulos oli todella mehevä. Grillimestarin kunniakirja on ansaittu!

Mitähän ne nämäkin keksi-/näkkäriviritelmät olivat? Hummus passasi niihin ko nenä päähän. Minä tein hummusta Pirkka-kikhernepaketin takana olevan ohjeen mukaan.

Kyllähän tästä jollain lailla maha täyttyi :) ...mutta sitten vielä kaiken huipennukseksi pöytään kannettiin tällainen pötikkä:
Lapin tuliaisina oli taloon tuotu kuivattu poron sydän, josta vuoronperään viilsimme maistiaiset. Aterian päätteeksi olimme siis koko porukka sydän kurkussa!

Kotiharmi ja Armastus kiittävät ja kumartavat! Nam!

2 kommenttia:

  1. Hauskat grillijuhlat oli eikä tarttenu tosiaan nälkää nähdä! Tänään pidettiin Grillimestarin kanssa rääppiäiset,hyvältä maistui yhä.

    Kiitos käynnistä, ystävät armaat!

    VastaaPoista
  2. Ja teillä kun huoli oli, että mihin se kaikki ruoka laitetaan, kun reissuunlähtökin eessä. Massuunhan sen voi tunkea :) Ei hoksattu eilen sitä vaihtoehtoa. Onneksi te oivalsitte sen tänään. Hauskaa matkaa!

    VastaaPoista