torstai 24. marraskuuta 2011

Broilerisukkulat

Uskotteko, että broilerpyörykät voivat olla myös hyviä? Tai ei tämä oikeastaan mikään uskon asia ole :) Riittää, kun tekee niitä tällä reseptillä ja toteaa ne mahottoman maukkaiksi.

Minä muotoilin palleroit sukkuloiksi, ne olikin hyvin näppärä paistaa.

BROILERPYÖRYKÄT

400 g broilerinjauhelihaa
1 muna
1/2 dl korppujauhoja
1/2 dl kookosmaitoa
1 rkl soijakastiketta
1 tl raastettua inkivääriä
1-2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 pieni chili silputtuna
1 tl korianterinsiemeniä murskattuna (tai korianterijauhetta)
1 tl kuivattuja korianterinlehtiä
(1/2 - 1 tl chilijauhetta)
1/2 tl seesamiöljyä

Sekoita kulhossa kananmuna, kookosmaito, korppujauho ja soijakastike. Anna korppujauhojen turvota muutaman minuutin ajan. Lisää jauheliha ja kaikki mausteet (chilijauhetta haluamasi määrä) ja sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile  taikinasta palleroita (esim. kahdella lusikalla se käy kätevästi) ja paista ne öljyssä. Paista palleroita joka puolelta, vähennä lämpöä ja anna niiden vielä kypsyä hyvin miedolla lämmöllä. Vaihtoehtoisesti voit lisätä pannulle reilun desin kookosmaitoa ja yhden ruokalusikallisen soijakastiketta (+ inkivääriä ja valkosipulia) ja haudutella palleroita vielä hetken kastikkeessa.
Minä paistoin toisella pannulla nopeasti sipulia, paprikaa, inkivääriä ja valkosipulia ja lisäsin ne vielä lopuksi kookoskastikkeen joukkoon. Riisiä tai nuudeleita olemme aina broiskupalleroiden kera nauttineet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti