tiistai 22. marraskuuta 2011

Kevyt kanalasagne

Mikähän siinä on, että kun tekee lasagnea, niin sitä tulee ihan järjetön määrä? Viksumpi puolittais annoksen, minä en tajua sitä ikinä tehdä. Se tulee mieleen silloin, kun ollaan yhdet annokset syöty ja tajuan, että tätä syödään vielä ainakin kahtena päivänä. Eikä lasagne ole mielestäni ruoka, joka paranisi lämmitettäessä. Ainakaan minun tekemäni lasagnet eivät parane, teki sitten liha- tai kanaversiota.

Minulla on kevyen kanalasagnen ohje (jota vähän olen muokannut) pienessä raitavihkossa, eikä lähdettä ole mainittu. Sivu aukaistaan kuitenkin aika ajoin, sen verran hyvää tämä on (minä käytän usein pinaattilasagnelevyjä). Jos siis haluat hyvää lasagnea ja paljon, tee tätä.

Eikäkun... jos haluat hyvää ja kevyttä lasagnea ja paljon, tee tätä.
Kiesus miten viehko kuva. Upeat vihertävän kellertävät värit johtuvat pinaattilasagnelevyistä ja currysta.

KEVYT KANALASAGNE

500 g broileria (fileenä tai suikaleina)
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl paprikajauhetta
1/2 tl chilijauhetta
2 rkl tomaattipyrettä
1 prk tomaattimurskaa (tai säilöttyjä kirsikkatomaatteja tms.)
1 dl vettä
1 kanaliemikuutio
mustapippuria
2 tl oreganoa
2 -3 rkl hunajaa
öljyä

Juustokastike:
5 dl rasvatonta maitoa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl currya
1 prk raejuustoa
suolaa, mustapippuria
2 dl kevytjuustoraastetta (esim. Polar15)

(pinaatti)lasagnelevyjä

Jos käytät broilerinfileitä, suikaloi ne. Paista broiskusuikaleet öljyssä, lisää paprikajauhe, chilijauhe, silputtu sipuli ja murskatut valkosipulinkynnet. Paista vielä hetki, lisää tomaattipyre ja sekoittele. Lisää tomaattimurska, vesi, liemikuutio ja mausteet sekä hunaja. Jätä kastike kiehumaan hiljalleen ja tee sillä välin juustokastike. Laita myös uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Mittaa vehnäjauhot kattilaan ja sekoita joukkoon curryjauhe. Kaada päälle noin puolet maidosta ja sekoita vispilällä, jotta saat tasaista seosta. Jos kaadat kaiken maidon kerralla jauhoihin, syntyy ehkä jauhopaakkuja. Tai sitten ei. Kuumenna seosta ja lisää loppu maito, kun kastike alkaa kuumenemaan. Sekoita koko ajan ja kuumenna hiljalleen niin, että kastike pulpahtelee. Lisää sitten raejuusto ja kuumenna hetki. Lisää lopuksi vähän suolaa ja pippuria sekä 1 dl juustoraastetta.

Tässä vaiheessa tietysti maistat broiskukastiketta. Jos tuntuu kitkerältä ja happamalta, lisää hunajaa. Suolamäärän laitat kohilleen makusi mukaan.

Kokoa lasagne: Laita vuoan pohjalle vähän broilerikastiketta, sitten lasagnelevyjä, sitten juustokastiketta...broilerkastiketta, lasagnelevyjä, juustokastiketta... ja niin eespäin ja niin eespäin. Päällimäiseksi siis jää juustokastike. Ihan niin kuin joku ei tätä tietäisi :) Ripottele vielä päälle loppu juustoraaste ja työnnä vuoka uuniin. Paista 200 asteessa n. 40 - 50 minuuttia. Katso lasagnelevypaketistasi kyseisten levyjen kyspymisaika ja toimi sen mukaan.

Lopuksi: Kun otat lasagnen uunista, niin ANNA SEN VETÄYTYÄ VAIKKA VARTIN VERRAN tai parikytminsaa ennen kuin kauhot sitä lautasille. Suosittelen, että otat tämän neuvon todesta.

2 kommenttia:

  1. Lasagnen kannattaa tosiaan antaa levätä hetki, muuten palaa suu, ei maista mitään ja lasagne ei pysy kasassa.
    Maitokastikkeen teostahan on monia ohjeita, itse en noudata äidin oppeja (maidon lisäys vähitellen) vaan lisään voi-jauhoseokseen kaiken maidon kerralla, kylmänä. (Yleensä) ei tule paakkuja :).

    VastaaPoista
  2. Luimupupulla taito hyppysissä! Tähän broiskulasagnen maitokastikkeeseenhan ei tule rasvaa lainkaan ja hyvin toimii niinkin. Eläköön moninaiset reseptit ja niiden variaatiot!

    VastaaPoista