lauantai 19. marraskuuta 2011

RistisideröstitRistiside, ja tarkalleen ottaen sen operointi, paikansi minut kotiin sen sijaan että olisin mennyt oululaisten bloggareiden pikkujouluihin. Itse olen yhtä vikkeläliikkeinen kuin ennenkin, mutta Armastuksen polvi on korjattu. Minä toimin tomerana kotisairaanhoitajana ja olen pikkujouluissa mukana vain henkisesti. Kipulääkkeen tyrkyttämisen, kylmäpakkausten eestaaskuskaamisen ja "miten voit ookko kipiä" -lausahdusten välissä olen ehtinyt mm. tekemään juuresröstejä ja pintapaistettua lohta kera aiolin. Näitä olisin vienyt mukanani bloggarien joulujuhlaan, mutta tällä kertaa herkut nautittiin kotosalla. Senpä vuoksi juuresröstien nimeksi muotoutui ristisideröstit.

Olen mielestäni ollut erinomainen nurse. Ja kokki. Ruoka oli tosi hyvää.

Kohti uunia!

Röstien ohje löytyi vuoden 2007 Maku-lehdestä nro 6. Niihin oli käytetty porkkanaa, sipulia ja punajuurta, mutta minä lisäsin myös palsternakkaa ja kaalta.

JUURESRÖSTIT (9 kpl)

2 porkkanaa
n. 100 g palsternakkaa
1 sipuli
1 punajuuri
pala kaalta
1 tl suolaa
pari pyöräytystä mustapippuria
2 munaa
n. 9 tl voisulaa
juoksevaa hunajaa

Raasta juurekset ja kaali, silppua sipuli hyvin hienoksi. Minulla juures-kaaliraastetta oli ehkä noin 8-9 dl. Sekoita raasteet ja lisää suola ja pippuri. Anna raasteseoksen mehustua n. 15 minuuttia ja purista sitten ylimääräinen neste raasteesta pois. Lisää munat ja sekoita hyvin. Nostele pellille leivinpaperin päälle yhdeksän raastekökköä ja tasoittele ne matalammaksi. Valuta jokaisen päälle noin teelusikallinen voisulaa ja ja vähän hunajaa. Paista röstit 200 asteessa noin 20 - 25 minuuttia.


Lohiohje ilmaantuu tänne myöhemmin. Nyt lähden noutamaan vettä potilaalle ja viemään kylmäpussit pakkaseen.

5 kommenttia:

 1. Hei, kovasti tsemppiä potilaalle. Olin samassa remontissa vuosi sitten... kuntoutus on pitkä ja vaatii PALJON kärsivällisyyttä, mutta kyllä siitä jalasta hyvä tulee (blogistani löytyy vino pino ristisidejuttuja...).

  VastaaPoista
 2. Kiitos Luimupupu! Potilas kiittää kannustuksesta :) Olenkin käynyt joskus viime talvena lueskelemassa blogiasi ja tsekkaamassa, miten kuntoutus etenee. En vain silloin vielä tiennyt, että moinen osuu näinkin lähelle.

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä peliin!
  Minä puursin myös viikonlopun töiden merkeissä, joskaan en nursena vaan possuna. Minä ja mun moninainen työnkuva :)

  Kun me molemmat missattiin pikkujoulut, täytyy tämä ehdottomasti paikata.

  VastaaPoista
 4. Täh! Emmämikään anonyymi ole vaan Potti-Hannele!

  VastaaPoista
 5. Hei anonyymi-Potti-Hannele :) Jo on sinustakin moneksi! Possut on niin sympaattisia. Röh. Paikataanpa pikkujoulupuute jollain tapaa!

  VastaaPoista