perjantai 16. joulukuuta 2011

Voi leipä!

Tanskalaiset ovat voileipämestareita! Kerran tanskanreissulla ihmettelimme lukuisia smörrebrödvariaatioita kööpenhaminalaisessa voileipäbaarissa, mutta en kyllä muista mihin valinnoissamme päädyimme. Varmaan jotain sellaista, mihin ei kotioloissa törmäisi tahi tulisi tehneeksi (sehän se on johtotähtenä reissuilla). Kotona on sen jälkeen joskus tehty omia versioita, milloin paahtopaistista ja mistäkin. Tällä kertaa päällisenä oli juustoiset silakkapihvit.
Tanskalaisen smörrebrödin pohjana on tumma leipä, niin myös oululaisen silakkavoileivän perustana. Porokylän leipomon PikkuKartano sopi toimittamaan tehtävää paremmin kuin hyvin. Paahdoin leivät ensin, jotta niihin tuli mukavaa rapeutta reunoihin.

SILAKKAPIHVIVOILEIVÄT

tummaa leipää
valkosipulimajoneesia
sipulia
tomaattia
salaattia (esim. rucolaa)

juustoisia silakkapihvejä


Tee ensin silakkapihvit (ohje perässä). Paahda leipäviipaleet, levitä niiden päälle majoneesia ja kasaa päälle vähän salaattia sekä tomaattisiivuja ja sipulisiivuja. Nosta päälle silakkapihvit. Koristele esim. sitruunaviipaleella, josta voi tiristää vähän mehua pihvien päälle ennen herkuttelua. Myös kananmunaviipaleet sopivat koristeeksi.

SILAKKAPIHVIT

silakkafileitä
suolaa, valkopippuria
tilliä
sipulisilppua
juustoraastetta

Levitä silakkafileet leikkuulaudalle ja ripottele niihin suolaa, valkopippuria ja tilliä. Puolet silakkafileistä saavat päälleen sipulisilppua ja juustoraastetta, toiset puoliskot nostellaan niiden päälle. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja paista pihvit voissa / margariinissa molemmin puolin kullanruskeiksi.

2 kommenttia:

  1. Olen aina vierastanut niitä leipiä, joita pitää syödä haarukalla tai veitsellä, tai siis olisi viisainta syödä, mutta tämä näytti kyllä niin hyvältä, että mieleni muuttui:)

    VastaaPoista
  2. Jos paahdat päälle toisen leivän, niin muutat tämän ruis-silakkahampurilaiseksi...eikä tarvitse veistä ja haarukkaa!

    VastaaPoista