maanantai 20. helmikuuta 2012

Palsternakkasipsit

Viikonloppuna ostin uunijuureskimaraa varten palsternakan. Se on minulle kovasti mieleinen juures ja sopii uunissa paahdettavaksi. Jostakin kuitenkin sain idean (luultavasti blogiavaruudessa seikkaillessani olen jossain nähnyt vastaavaa) tehdä palsternakasta sipsejä. Oo-lalaa, mitä herkkua!

Yksi huono puoli näissä oli: vähäinen määrä. Kun paiston aikana testimaistaminenkin vei osansa...

PALSTERNAKKASIPSIT

palsternakkaa
öljyä

Kuori palsternakka ja siivuta se hyvin ohuelti (paksut siivut jäävät liian pehmeiksi). Kaada paistinpannulle noin sentin kerros öljyä ja kuumenna se. Paista palsternakkasiivuja öljyssä, kunnes ne alkavat saada hiukan väriä. Voit käännellä sipsejä välillä. Sipsit voi paistaa toki myös kattilassa, mutta laajaan paistinpannuun vain mahtui enemmän, joten laiskana emäntänä valitsin sen. Nostele sipsejä lautaselle talouspaperin päälle sitä mukaa kun ne kypsyvät ja anna niiden jäähtyä.

Minä ripottelin sipseihin ihan himpun verran suolaa paistamisen jälkeen. Minkäänlaista dippikastiketta en jaksanut tehdä ja sipsit oli kyllä jo syötykin ennen kuin kerkesin dippailua ihan kunnolla ajatellakaan.

9 kommenttia:

 1. Nämä on todella hyviä. Itse ostin kuivattuja palsternakkalastuja ja palsternakan makeus toimii näissä ihan loistavasti

  VastaaPoista
 2. Kyllä, rapea makea! Minä en ole törmännyt kuivattuihin palsternakkalastuihin koskaan, mutta pidänpä nyt silmäni auki kaupassa. Pitää maistaa!

  VastaaPoista
 3. Vastavierailulle pelmahdin ja täältähän löytyikin toinen oululaisblogi, jiihaa! : ) Palsternakkaa ei ole omaan ostoskoriini kovin usein (=ikinä) päätynyt, mutta nämä sipsit olisivat takuulla oiva tapa tutustua kyseiseen juurekseen. Näyttävät tosi herkullisilta!

  VastaaPoista
 4. Canelia, oululaisten ruokabloggaajien katras on kasvamaan päin :) Tartuhan seuraavalla kauppareissulla palsternakkaan, se on hyvä juures!

  VastaaPoista
 5. Teknopalatsin luomukaupassa olen monet kerrat hypistelly palsternakkasipsilootaa, mutta jostain syystä en ostanut sitä, vielä. Seuraavalla kerralla taatusti ostan ellen sitten innostu tekemään näitä ite. Ihanan näköisiä herkkuja!

  Outsa

  VastaaPoista
 6. Minäkin ihmettelin, että miten en oo tullut aiemmin näitä syöneeksi! Laita öljy kuumenemaan ja siippa siivuttamaan, niin kas teillä on pikapuoliin hyvät sipsit leffaseurana. Maistuiskohan nämä (ilman suolaa) sille tuoreelle kävelijälle?

  VastaaPoista
 7. Namnam! Palsternakka on minun suosikkijuures ja taalla Englannissa ne ovat mahtavan isoja. Taalla muuten markkinaperinne elaa ja voi hyvin: Lancasterin keskustassa on kaksi kertaa viikossa paikallistuottajien markkinat, josta saa juureksia, vihanneksia, juustoja ja leipia, myos "mustaa leipaa". Myos yliopistolla on joka torstai samaiset joskin pienimuotoisemmat markkinat.

  Terkkuja sinne koto-Ouluun!

  Tiina

  VastaaPoista
 8. Kiitos terkuista Tini! Meillä markkinaperinnettä ei torilla oo muutamaan kuukauteen näkynyt. Näkyy vain kasapäin lunta ja joku vanhuksia ja lapsiperheitä järkyttävä taideteos naisenrintoineen. No, ootamma kesää ja konkoilemma sitten torimyyjien kojuille. Nauti sinä tuosta mahtavasta tarjonnasta! Ja jättiläispalsternakoista :)

  VastaaPoista