lauantai 8. kesäkuuta 2013

Kirsikkapannukakku

On jotenkin ollut ideat ja innostus ruuanlaitto- ja leivontarintamalla vähissä. Nyt löytyi molempia ja tein tuoreista kirsikoista pannaria. Hyvää!


KIRSIKKAPANNUKAKKU (noin puolikkaan uunipannullisen kokoinen uunivuoka)

3 pientä munaa
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl maitoa
1,5 - 2 dl vehnäjauhoja
pari ruokalusikallista rasvaa (esim. nestemäistä margariinia tai sulatettua voita)
ripaus suolaa
pari desiä tuoreita kirsikoita (älä kuvittelekaan laittavasi tähän säilykekirsikoita)

Sekoita munat ja sokerit, lisää maito, vehnäjauhot ja rasva sekä suolahippunen ja sekoita taikinaksi.

Poista kirsikoista kivet. Halkaise kirsikat. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja ripottele kirsikanpuolikkaat päälle. Paista 225 asteessa n. 25-30 minuuttia tai kunnes pannari on saanut kunnolla väriä ja on kypsä.


6 kommenttia:

  1. Ooh, tällaista herkkua en ole koskaan nähnytkään! Ja meillä kun olisi vielä muutama kirsikka jääkaapissa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt hopihopi leipomaan! Tulee äkkiä valmista ja herkkua, ei tarvita edes kermavaahtoa lisukkeeksi.

      Poista
  2. Uuh, kun on herkullisen näköistä! Kirsikoita olisi, mutta taidan kyllä syödä ne siltään, en raatsi lämmittää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän rasiastamme riitti onneksi sekä pannariin että sellaisenaan syötäväksi. Että ne ovat hyviä nuo kirsikat!

      Poista
  3. Onkohan se tämä helle, mutta täälläkin on ollut kovin hiljaista keittiössä viime aikoina?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana lämpö vie valitettavasti vähän ruokahalua pois. Tekisi mieli vain jyrsiä vesimelonia ja syödä salaattia. Ja jos sisällä on 29,3 astetta lämmintä (ulkona samoin), niin leipominen ei tule ensimmäisenä mieleen :)

      Poista