sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Hella

Ravintola Hella, Oulu. Erinomainen!

Kävimme eilen illallisella (miten hieno sana) Hellassa. Pienessä ravintolassa oli mukava tunnelma, miellyttävä palvelu ja ennen kaikkea hyvin maukasta ruokaa. Suosittelen lämpimästi!

Hellassa voi valita joko kolmen ruokalajin menun valmiiksi esille laitetuista vaihtoehdoista tai mieleisensä yhdistelmän a la carte -listalta. Me kallistuimme jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Pienellä pokkarilla vähän hämyisässä ravintolassa napsaistut kuvat eivät anna oikeutta annoksille, mutta laitetaan nyt tyrkylle, niin lukija pääsee tunnelmaan :)

Alkuruokina söimme kalakeittoa Hellan tapaan (kermaista tattikeittoa, kala-äyriäisterriiniä, siianmätiä sekä mallasleipää) ja Hellan napaksia (porobratwurstia, perunatortillaa ja salsa verdeä).


Pääruokana minulla oli äyriäismurekkeella täytettyä lohta fenkolirisoton kera ja hummeriliemikulholla varustettuna. Kasvisten alla oli myös maukasta selleripyrettä. Miten pehmeät ja täyteläiset maut!

Armastuksen annos oli Beef Wellington madeirakastikkeella ja perunaduchessella, ja maut olivat kohillaan mitä parhaimmalla tavalla.

Jälkiruokaa emme jaksaneet, harmin paikka. Vaikka makiamaha onkin erikseen, taisi oikia maha olla nyt niin täysi, että makiamaha oli lytyssä. Makoisat kahvit juopasimme ennen kuin tyytyväisyydestä hyristen poistuimme liukastelemaan jäisille kaduille.

Sanon vielä: Ravintola Hella, Oulu, käykää!

3 kommenttia:

 1. Jälkiruoka tahtoo usein olla liikaa, jos jo kaksi ruokalajia on päätynyt vatsaan. Ei ole illaskuntoa:))

  VastaaPoista
 2. Hella on huikean hyvä paikka. Oulun top-kakkosessa.

  Tuo jälkiruokaongelma vaivaa monesti minuakin. Mutta mielummin skippaan jälkkärin kun alkuruoan; suola on paljon parempaa kun sokeri.

  VastaaPoista
 3. Kunto huono, on tunnustettava :) Kotona onnistuu paremmin, sillä jälkkärin voi syödä vaikka kaksi tuntia pääruuan jälkeen, sitten kun sohvalta jaksaa nousta jääkaapille.

  Minä olen Hannelen kanssa samoilla linjoilla, että mieluumin alkuruoka kuin jälkiruoka, jos pitää valita.

  VastaaPoista