keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Pikkukokin pastakastike

Kiskot kuljettivat meille mukavia hiihtolomavieraita, ja päivämme on ollut puuhakas ja riemukas! Tiedekeskus Tietomaassa vierähti tunti jos toinenkin, hampurilaisista saimme energiaa ja poikien käynti pilailupuodissa (hups, saakohan tätä paljastaa...) veti suupielet salamyhkäiseen hymyyn.

Pelailujen jälkeen olimme taas nälkäisiä, mutta eipä hätiä mitiä, pikkukokin avustuksella syntyi mainio jauhelihakastike spagetille. Hetken keskustelimme sipulin käytöstä ja sen merkityksestä kastikkeen maulle, mutta pian jo Apukokki myöntyi, että "saa laittaa, sitä oikeaa" (ehdotin ensin pikkiriikkistä salottisipulia ikään kuin kompromissiksi). Valkosipulille ei kastikkeessa ollut sijaa, mutta salaisen ainesosani (=oregano) Apukokki hyväksyi, kun sai itse sitä kastikkeeseen ripotella. Apukokki pohti jo vakavissaan, että aikoo perustaa ravintolan. Hieno idea! Minä alan vakiasiakkaaksi.
Jauhelihan paistamisessa on syytä olla järeät otteet :)

Jalostuneen maun omaava Apukokki siunasi valmiin kastikkeen luonnehdinnalla "tosi hyvää", joten uskallan suositella tätä nirsommillekin ruokailijoille.


JAUHELIHAKASTIKE (iso satsi)

700 g naudan paistijauhelihaa
1 pieni sipuli
2 dl paseerattua tomaattia (+ vähän vettä)
1 lihaliemikuutio
sopivasti oreganoa
ripaus mustapippuria
1 tl hunajaa
(suolaa)

Silppua sipuli niin pieneksi kuin mahdollista. Paista sipulisilppua öljytilkassa pannulla hetkisen verran, lisää sitten jauheliha ja ruskista se. Kaada sekaan paseerattu tomaatti (ja halutessasi liraus vettä). Lisää lihaliemikuutio, mausteet ja hunaja, ja kiehahtamisen jälkeen vielä suolaa, jos makusi sitä kaipaa.

2 kommenttia:

  1. Moi,
    hyvältä näyttää! Minä aina sekoitan pastan ja kastikkeen keskenään ennen tarjoilua :D

    VastaaPoista
  2. Piparipulla, minäkin aina sekoitan kastikkeen pastaan ennen tarjoilua, mutta yhdeksänvuotias pikkukokki on sen verran kriittinen ruokailija, että oli parasta antaa hänen kasata oman annoksensa erillisestä pastasta ja kastikkeesta :) Näin ruokailuhetkestämme tuli miellyttävä ja iloinen!

    VastaaPoista